Szentpétervári tenisztorna: Halep sérülés miatt visszalépett

Térdsérülésre hivatkozva visszalépett a szentpétervári tenisztorna harmadik körében Simona Halep. Az első helyen kiemelt konstancai teniszező az orosz Natalia Vihliancevával találkozott volna a keménypályás torna pénteki fordulójában.

Halep az első körből erőnyerőként jutott tovább, szerdán pedig a horvát Anja Konjuh ellen nyert két játszmában. A 25 éves román versenyző sérülése nem most alakult ki, az ausztrál nyílt teniszbajnokságra sem százszázalékos fizikai állapotban érkezett: Melbourne-ben már a nyitókörben vereséget szenvedett a világranglistán 52. Shelby Rogerstől.

​Egyelőre kérdéses, hogy Halep játszhat-e a román-belga FED Kupa-összecsapáson, amelyet Bukarestben rendeznek február 11–12-én. Rajta kívül Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu és Sorana Cîrstea kapott meghívót a válogatottba.

Csütörtökön véget ért a szentpétervári torna a Begu–Niculescu páros számára is, a legjobb nyolc között Daria Gavrilova (Ausztrália) és Kristina Mladenovic (Franciaország) állította meg a román duót.

Kapcsolódók

Kimaradt?