Tíz gól, csíki vereség a MOL Ligában

Hiába alakított ki jóval több helyzetet a Csíkszeredai Sportklub soros ellenfelénél, a kék-fehérek újabb vereséget szenvedtek a MOL Ligában. A hazai oldalon szinte semmi nem akart összejönni, míg a Christer Dreberg által felkészített belgrádiak ellentámadásai célra vezetőek voltak.

Közepes iramban kezdődött a mérkőzés és egyik fél sem igazán akart, vagy tudott ritmust váltani. Ennek fényében szépen csordogált a mérkőzés néha-néha kósza támadásokkal megspékelve. A nyolcadik percben viszont jött a hidegzuhany: Deszpotovics emberelőnyben leadott lövése lejött Ruczujról, amelyre Salij reagált a leggyorsabban, megszerezve a vezetést a vendégeknek. A gól megfogta a hazai csapatot, amely nem tudott gyorsítani a játékon. Ebben a játékrészben Crnogorac duplázta meg a vendégek előnyét egy szépen kidolgozott helyzetet követően (0–2).



A második harmadra Tom McCarthy egy sort leszámítva mindegyiket átgyúrta és szemmel láthatóan más taktikával küldte csatába a kék-fehéreket. A belgrádiaknak pedig nem ízlett a sok korcsolyázással járó hoki, de szépen álltak bele a lövő sávokba és indultak ellentámadásba. Az első ilyen a nyolcadik percben történt és góllal is végződött. Filipovics suhant el a baloldalon, lövése felpattant Ruczujról, amelyet a levegőből Turcotte vágott be. A gól után tovább igyekezett a kék-fehér alakulat, de a lendület megtört, majd a játékrész utolsó másodpercében Filipovics lőtte ki a felső sarkat emberelőnyben (0–4).

Az utolsó felvonás elején újfent ellenfelének ugrott a Sportklub. Antal gólja pedig hamar jött, akárcsak a válasz rá. Jött is a kapuscsere hazai oldalon. A Sportklub igyekezett a második harmadban mutatott játékot folytatni, amelyhez ezúttal gólok is párosultak. Szolarjov, Valchar és Molnár Zs. góljaival már mínusz egy is volt, de ezt az óriási hátrányt kapuslehozatallal sem lehetett ellensúlyozni. Sőt az a végén visszafelé sült el.

Végeredmény

  • Csíkszeredai Sportklub–HK Beográd 4–6 (0–2, 0–2, 4–2)
  • gólszerzők: Antal (43.), Szolarjov (51.), Valchar (56.), Molnár Zs. (60.), illetve Salij (8.), Crnogorac (17.), Turcotte (28., 43.), Filipovics (40.), Vukurevics (60.).

Mestermérleg

Tom McCarthy, Csíkszeredai Sportklub: „Nem úgy jöttünk ki a meccsre ahogy kellett volna, nem lőttük a kaput, nem támadtuk le az ellenfelet. Két harmad után hiába lőttünk többet kapura, azok nagy részét látta kapus. A harmadik harmadra már kezdtük azt játszani, amit kellett volna és sok korcsolyázással megbontottuk őket és a kipattanókra is jobban figyeltünk. Sajnos későre mutattuk, hogy ezzel játékkal eredményesek tudunk lenni.”

Christer Dreberg, HK Beográd: „Két harmadon át okosan okosan játszottunk, majd a harmadik harmadban a szezon eleji önmagunkat láttam vissza. Még nem tart ott a csapatunk, hogy négygólos előnyről egy meccset le tudjunk zárni, ezt meg kell tanuljuk. Így minden meccsen a végsőkig kell koncentráljunk. Büszke vagyok a játékosokra, hogy edzésről-edzésre, illetve meccsről-meccsre jobban dolgoznak. Idegenben legyőzni 6–4-re a Sportklubot, úgy gondolom nagyon jó eredmény. Egy különleges meccs volt számomra, amelyen a szurkolók újfent remek hangulatot teremtettek.”

További három mérkőzést rendeztek pénteken, eredmények: MAC Budapest–Ferencvárosi TC 9–3; Debreceni HK–Fehérvári Titánok 2–3; Dunărea Galați–DVTK Jegesmedvék 1–4.

Kapcsolódók

Kimaradt?