MOL Liga: már második a Brassó

Gyorsan rendezte sorait a Brassói Corona Wolves jégkorongcsapata: Martin Lacroix játékosai kedden egyértelmű, 7:1 arányú vereséget könyveltek el a DVTK Jegesmedvék pályáján, csütörtökön viszont sikerült javítani a MAC Budapest ellen.

A brassói mérkőzésen mindössze három gól született. A nyolcadik percben Ian McDonald szerzett vezetést az erdélyi csapatnak. Erre még honfitársa, Winston Day Chief válszolni tudott, de a gyergyói Péter Zsolt gólja a második harmadban perdöntőnek bizonyult.

Az egygólos sikert értékelve a „farkasok” kanadai vezetőedzője Tőke Zoltán teljesítményét dicsérte:

„Ez egy rájátszásbeli meccshez hasonlított. A MAC jól felkészített csapat, de két hét alatt kétszer győztünk ellenük. Mindkét irányba eldőlhetett volna a találkozó, ezúttal mi jobban álltunk a jégen. Büszke vagyok a játékosaimra, különösen Tőkére, aki remek estét fogott ki” – mondta Martin Lacroix a 96,55 százalékos hatékonysággal védő fiatal csíkszerdai kapusról.

A Brassói Corona újabb győzelmével feljött a Jegesmedvék mögé, ugyanakkor a csapat jelenlegi második pozíciója kissé csalóka, mivel eddig négy mérkőzéssel többet játszott üldözőinél. A MAC Budapest, a Ferencvárosi TC, valamint az UTE is 11 alkalommal lépett jégre eddig a MOL Liga új idényében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?