MOL Liga: házigazdaként vérzett el a két erdélyi csapat

A jégkorong MOL Liga mindkét erdélyi csapata vesztesen hagyta el a hazai jeget csütörtökön este: a Csíkszeredai Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikáktól, a Brassói Corona pedig a Fehérvári Titánoktól kapott ki. 

A csíkszeredai kék-fehérek remekül álltak bele az Acélbikák elleni meccsbe és sokkal többet korcsolyázva, agresszívebben játszva fölé nőttek ellenfelüknek. Ez pedig nemcsak helyzetekben, hanem gólban is megnyilvánult. A 11. percben egy emberelőnyt sikerült sakk-mattra játszani, amely végén Lanceleve lőtt gólt.

A második harmadban ritmust váltott a vendég alakulat, de a támadásaik továbbra sem vezettek célra. A Sportklub pedig életveszélyes kontrákat vezetett. Egy ilyen végén Farkas kapu elé belőtt korongjába Lanceleve ért bele becsapva Duscheket. A következő percekben akár nagyon gyorsan növelhette volna előnyét a hazai csapat, de a vendégek hálóőre rendre megmentette csapatát. Majd jött az újvárosi gól is. Egy szép támadás végén Dansereau lövése a vasról Onodi hátáról a hálóba kötött ki.

Az utolsó harmadra nagyon rosszul jött ki a Sportklub – akárcsak Brassó ellen – és alig pár perc leforgása alatt Becze duplájával, illetve Dansereau újabb góljának köszönhetően kétgólos előnyre tettek szert az Acélbikák, amelyet meg is őriztek a mérkőzés végéig a szétesett csíki csapat ellen.

Mestermérleg.
Tom McCarthy, Csíkszeredai Sportklub: „Az első két felvonásban az előzetes meccsterv szerint játszottunk és nem is tettük ezt rosszul. A harmadik harmad elején pár perc alatt elveszítettük a meccset. Megverettük saját magunkat.”
Lee Gilbert, Dunaújvárosi Acélbikák: „Minden mérkőzés nagyon nehéz ebben a ligában ez hatványozottan igaz, amikor egy hosszú út után vagy. A hazai csapat nagyon jól játszott és kihasználta azt, hogy az első harmadban nagyon álmosan játszottunk. A második harmadra sikerült helyrerázódjunk, majd az utolsó felvonásban a remek versenyszellemnek köszönhetően megfordítottuk a meccse.”

Brassóban az első játékszrész során kevés említésre méltó esemény történt, a második húsz perc azonban gyors gólváltással indult. Tomás Klempa találatára Szász Norbert szinte azonnal válaszolt. A hazaiakat a 27. percben Mihály Árpád lőtte újra előnybe, de Kyle Just újból kigyenlítette az állást. Szász és Just az utolsó harmadban is eredményes volt, ezzel beteljesült a meglepetés, a Fehérvári Titánok kétgólos sikerével zárult a találkozó. A bíróknak sok dolguk nem akadt, mindössze három-három kisbüntetést ítéltek a játékvezetők.

„Szép meccset játszottunk, végre nem a kiállítások döntöttek, örülünk, hogy megszakítás nélkül tudtunk hokizni. Tudtuk, hogy a MOL Liga egyik legjobb csapata vár ránk, éppen ezért a védekezés fontosságát hangsúlyoztuk a játékosoknak. A kapusunk remek estét fogott ki. Pillanatnyilag versenyben vagyunk a rájátszásért, szeretnénk megrőizni ezt a pozíciót” – értékelte az összecsapást Hegyi Ádám, a győztes fél másodedzője.

Martin Lacroix, a brassóiak trénere szerint a vereség hideg zuhanyként hatott a csapatára: „Mindhárom pontot szerettük volna megszerezni, most viszont bebizonyosodott, hogy minden MOL Liga-mérkőzés kiszámíthatatlan. Fehérvárnak jó csapata van, a kapusuk pedig jól védett. Hosszú a szezon, sorozoatban több mérkőzést is megnyertünk, nagy a nyomás, mivel mindenki jó eredményeket vár el tőlünk, főként itthon. Ez most olyan volt, mind egy hideg zuhany, ami ráébreszt arra, hogy folytatnunk kell a harcot. Hétvégén további három alkalommal lépünk jégre, kétszer a román bajnokságban és egyszer a MOL Ligában.”

A Brassói Corona pénteken és szombaton a Sportul Studențesc együttesével találkozik, vasárnap pedig az Acélbikák következnek.

Eredmények:

  • SC Csíkszereda-Dunaújvárosi Acélbikák 2-4 (1-0, 1-1, 0-3)
  • Brassói Corona-Fehérvári Titánok 2-4 (0-0, 2-2, 0-2)

    A tabella:

  •  1. DVTK Jegesmedvék        13 10   1   -   2  52-22  32 pont
  •  2. Brassói Corona                18  8   4   -   6  61-47  32
  •  3. MAC Budapest                 14  9   1   2   2  56-26  31
  •  4. Dunaújvárosi Acélbikák     14  8   1   1   4  57-37  27
  •  5. UTE                                 14  8   1   1   4  49-38  27
  •  6. FTC                                 14  8   -   2   4  47-46  26
  •  7. Fehérvári Titánok              15  3   4   4   4  38-49  21
  •  8. Debrecen                         13  5   1   1   6  51-41  18
  •  9. Galaci Dunarea                15  2   3   1   9  42-66  13
  • 10. SC Csíkszereda              16  2   -   2  12  38-79   8
  • 11. HK Beograd                     14  1   -   2  11  34-74   5

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?