Ciprian Marica abbahagyja a futballt

Több időt szeretne tölteni a családjával, illetve a nevét viselő alapítvánnyal, így abbahagyja a profi futballt Ciprian Marica. A 69-szeres válogatott csatár érzelmes bejegyzéssel búcsúzott el a szurkolóktól.

„Mindig őszinte voltam veletek, de ezt nem könnyű bejelenteni: az erőnléti állapotom már nem engedi, hogy olyan szinten játsszak, amelyet megérdemelnétek, így pontot teszek a labdarúgó-pályafutásom végére” – írja a rajongóinak címzett üzenetében Marica.

A 31 éves futballista nyilvános levelében felidézte, hogy az 1994-es amerikai világbajnokságot megjárt aranygeneráció hatására kezdte el rúgni a labdát. Marica szerint gyermekkori álma teljesült azzal, hogy a válogatottban szerepelhetett – ezt tartja karrierje legnagyobb megvalósításának.

Ciprian Marica ifiként a Dinamónál focizott, mindössze 19 éves volt, amikor a Sahtar Donyeck lecsapott rá. Később játszott a Bundesligában, majd a Getafe és a Konyaspor színeiben, végül a Steauánál kötött ki. A felnőtt válogatottban összesen 25 gólt szerzett.

Kapcsolódók

Kimaradt?