Mázlis trikolórok: Görögországgal pótselejtezőznek Maricáék

Görögország lesz Románia ellenfele a 2014-es brazíliai világbajnokság pótselejtezőjében – derült ki a hétfőn Zürichben megtartott sorsoláson.

A sorsolás

  • Portugália-Svédország
  • Ukrajna-Franciaország
  • Görögország-Románia
  • Horvátország-Izland

A román és a görög nemzeti válogatott örökmérlege a trikolóroknak kedvez, az eddig lejátszott 30 mérkőzésen 17 román illetve 5 görög győzelem született 8 döntetlen mellett.

Az első mérkőzést november 15-én Athénban játsszák, a visszavágót november 19-én a bukaresti Nemzeti Arénában rendezik.

„Jobb ellenfelet nem is kaphattunk volna, de nem szabad lebecsülnünk a görögöket. A magam részéről nagyon elégedett vagyok a sorsolással, hiszen kaphattunk volan sokkal jobban jegyzett ellenfelet is” – fogalmazta meg a sorsolás utáni első érzéseit Ciprian Marica, a román válogatott csatára. A Getafe játékosa a DigiSport-nak adott interjúban Szokratisz Papasztathopouloszt tartja a hellének legveszélyesebb játékosának, aki idén 10 millió euróért igazolt a Werder Bremenből a Borussia Dortmundhoz.

Amúgy a helyzet pikantériája, hogy a görögök is örülnek annak, hogy Alexander Frei, a svájci válogatott idén visszavonult játékosa Romániával sorsolta össze őket. „Balkán-derbi a kijutásért” – írja az egyik görög sportújság. A hellén ultrák optimistábbnál optimistább hangot ütnek meg, sokuk szerint a lehetséges ellenfelek leggyengébbikével kell megküzdeniük a brazíliai részvételért. „Ha nem hibázik a védelmünk, akkor biztosan ott leszünk Brazíliában”, „Készítsétek a böröndöt!”, „Megmentett az Isten, megmondtam nektek, barátaim” – írták a kommentelők.

Kimaradt?