Román-magyar: nyolc Steaua-játékos a teljes román keretben

Kijelölte keretét a Magyarország és a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre Victor Pițurcă, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember a légiósok névsorát már korábban megnevezte, most pedig kiegészítette a csapatot a kenyerüket otthon kereső játékosokkal, akik közül nyolcan is a Bukaresti Steaua alkalmazásában állnak.

A számításba vett idegenlégiósok névsorát már szeptember végén közzétette Piturca, tehát a „legnagyobb” nevek kapcsán már akkor kiegyenesedtek a kérdőjelek.

A szövetségi kapitány a román bajnokság tizedik fordulójának vasárnapi játéknapját követően ismertette az otthon játszó és meghívót kapó futballisták nevét is. Érdekesség, hogy Vasile Miriuță csapata, a Kolozsvári CFR csak hétfőn lép pályára, de Piturca nem várta meg a vasutas csapat mérkőzését, mert a bajnokság második helyén álló csapatból senkivel sem számol.

A köyponti sajtó beszámolója szerint a legnagyobb meglepetést Iasmin Latovlevici és Lucian Sânmărtean beválogatása szolgáltatja. Előbbi labdarúgót nemrégiben egy sajtótájékoztatón még nyilvánosan kritizálta a szakember, mondván, nincs jó formában, míg utóbbi játékos három éve nem szerepelt a nemzeti csapatban. Latovleviciben és Sânmărteanban közös, hogy mindketten betaláltak a bukaresti Steauában az Otelul Galati ellen 3–0-ra megnyert vasárnapi mérkőzésen.

A román válogatott október 11-én Magyarországot fogadja Európa-bajnoki selejtezőn, majd három nappal később a finnekhez látogat – Helsinkben már a magyarok ellen eltiltott Ciprian Marica is szerepet kaphat.

A ROMÁN KERET
Kapusok: Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Silviu Lung (Astra Giurgiu)
Védők: Vlad Chiriches (Tottenham), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Florin Gardos (Southampton), Dragos Grigore (Toulouse), Cosmin Moti (Ludogorec), Razvan Rat (PAOK), Srgian Luchin (Steaua), Iasmin Latovlevici (Steaua)
Középpályások: Ovidiu Hoban (Hapoel Beer-Seva), Mihai Pintilii (al-Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (Stuttgart), Andrei Prepelita (Steaua), Cristian Tanase (Steaua), Alexandru Chipciu (Steaua), Gabiel Enache (Astra Giurgiu), Lucian Sanmartean (Steaua)
Támadók: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (Konyaspor), Claudiu Keserü (Steaua), Raul Rusescu (Steaua)

Kapcsolódók

Kimaradt?