Már több mint egy millióan lájkolták Simona Halep Facebook-oldalát

Szerda délelőtt már jócskán átlépte az 1 milliós álomhatárt a Simona Halep hivatalos Facebook-oldalát lájkolóinak száma. A WTA-ranglista harmadik helyét álló teniszező három hónappal ezelőtt nyitotta meg profilját.

A konstancai lány potenciálját jelzi, hogy a Facebook-oldal beindításának napján, augusztus 7-én már 450 ezren kedvelték az oldalt. Több mint egy milliós 'szurkolótáborával' Halep a legnépszerűbb román sportoló a közösségi oldalon, a már visszavonult Gheorghe Haginak csak 552 ezer lájkolója van. A legnépszerűbb román labdarúgó Ciprian Marica, akit 368 ezren követnek a Facebookon. Halepnél csak a Steaua népszerűbb a romániai sportbizniszből, a fővárosi bajnokcsapat Facebook-oldalát 1,7 millióan kedvelik.

Simona Halep a női teniszezők sorában is előrelépett a tisztes ötödik helyre. A népszerűségi listát toronymagasan, 15 millió lájkkal Marija Sarapova vezeti, aki mögött Ana Ivanovics (2,8 millió), Serena Williams (2,6 millió) és Caroline Wozniacki (1,2 millió) előzi már csak meg Halepet. A konstancai lány viszont már maga mögé utasította Eugenie Bouchard-t (912.000), Agnieszka Radwanskát (711.000) és Petra Kvitovát (484.000).

A férfi mezőny legnépszerűbb játékosai Rafael Nadal (14,85 millió) és Roger Federer (14,71 millió). Mögöttük messze lemaradva találjuk az ATP-ranlistavezető Novak Djokovicsot (5,4 millió) és Andy Murray-t (2,85 millió).

Kimaradt?