Eb-selejtezők: a csoport rangadóját játsszák Bukarestben

Két fontos mérkőzést játszanak ma este Európa-bajnoki selejtezők F-csoportjában: Románia Észak-Írország, Magyarország Finnország válogatottját fogadja 21.45-kor.

A román válogatott élére tíz év után visszatérő szövetségi kapitány, Anghel Iordănescu csak minimálisan módosította elődje, Victor Pițurcă keretét, mivel az októberi mérkőzésekről is hiányzó futballisták (Ciprian Marica, Gabriel Tamaș, Dorin Goian és Alexandru Bourceanu) mellett azóta a Steaua két játékosa, Iasmin Latovlevici és a Magyarország ellen gólt szerző Raul Rusescu is megsérült.

„Egész éjjel nem aludtam, de úgy gondolom, megtaláltam a legjobb felállást. Az első két hely valamelyikének megszerzéséhez le kell győznünk az északíreket, mert meglepő eredményeik miatt ez lett a csoport rangadója. A fiúknak is meg kell érteniük, hogy ez nehéz mérkőzés lesz” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Iordănescu, hozzátéve, hogy mindössze két poszton vacillál még a kezdők kijelölésénél.

A három meccs után százszázalékos északír válogatottból éppen csapatkapitánya, Steven Davis nem lép majd pályára Bukarestben, a Southampton középpályása a hétvégi, Leicester City elleni Premier League-találkozón szenvedett combsérülést.

A múlt statisztikái mellett a jelen mutatói is azt mondják, a román csapatnak a legjobbját kell hoznia péntek este Bukarestben, ha győzni szeretne. Az északírek három mérkőzés után 100 százalékos teljesítménnyel vezetik az F-csoportot (ahol a magyarok a 4. helyen állnak). Idegenben győzték le a magyarokat és a görögöket is, hazai pályán pedig a feröerieket úgy, hogy hat gólt lőttek, és csak egyet kaptak

Dárdai Pál bizakodó

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata készen áll a finnek elleni péntek esti Európa-bajnoki selejtezőre, amin bízik a hazai sikerben.

A szakember csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, rendkívül kiélezett küzdelemre számít, mert a két együttesnek hasonló erősségű kerete van. „A hazai pálya előnyét kellene meglovagolni valahogyan. Remélem, itt felénk billen majd a mérleg nyelve” – nyilatkozta a tréner.

A hazai bemutatkozására készülő szövetségi kapitány hangsúlyozta, kissé aggódott a miatt, hogy az októberi bukaresti összecsapással ellentétben, ezúttal csak néhány napja volt együtt dolgoznia a játékosokkal, ugyanakkor a “srácok megnyugtatták a hét elején.”

Az összeállítással kapcsolatban Dárdai Pál úgy fogalmazott, a bukaresti és a feröeri összecsapásokon pályára küldött tizenegy “keveréke” fut majd ki a gyepre a Groupama Arénában. A szakember ezúttal is elmondta, reméli, a szurkolók türelmesek lesznek majd az összecsapáson, és bízik abban, hogy a végén közösen tudnak majd ünnepelni velük.

Kimaradt?