Kosárlabda: bemutatta keretét az aradi csapat

A rájátszásba kerülést célozza meg a nyáron jelentősen átalakult aradi női kosárlabdacsapat. Marcel Urban klubelnök türelmet kért a szurkolóktól, akik a magas színvonalhoz vannak szokva, mint mondta, a következtetéseket a szezon végén szeretnék levonni.

A 12 fős játékoskeretben négy külföldi kosárlabdázót találunk: a montenegrói válogatott Jovana Pasics a ZKK Radivoj Korac csapatától érkezett, Jefimija Karakasevics és Brankica Hadzovics legutóbb Gyulafehérváron szerepelt, az amerikai Aignee Freeland pedig az elmúlt négy szezont hazája egyetemi bajnokságában töltötte. A Franciaországból hazatérő Nagy Ildikó, a Kolozsvári U-tól leigazolt Szőcs Emőke, illetve a kézdivásárhelyi származású Demeter Hanna is tagja a keretnek, akárcsak Diana Moraru, Adela Mercea, Patricia Gădărici, Cristina Zidaru, valamint Larisa Ebervein. A kosarasokat az egyesült államokbeli Stacey Nolan és Dan Moraru készíti fel. 

„Az aradiak hozzászoktak a magas színvonalhoz, mindenki azt várja tőlünk, hogy újból az élen legyünk, de a partnereink nélkül nem is léteznénk. A keretet a költségvetésünk függvényében alakítottuk ki. Szeretnénk a rájátszásban szerepelni, ott további jó eredményeket elréni már nagy kihívásnak ígérkezik.A szurkolóktól türelmet kérek, a következtetéseket csak a szezon végén kell levonni” – nyilatkozta Marcel Urban.

Az Aradi ICIM szeptember 15-én, Kolozsváron játssza első tétmérkőzését az új szezonban, ez a találkozó a Románia Kupa első fordulójához tartozik.

Kapcsolódók

Kimaradt?