3x3-as kosár-Eb: taroltak a magyar lányok

Hibátlan teljesítményt nyújtott és megnyerte a Bukarestben rendezett 3x3-as kosárlabda-Európa-bajnokság női tornáját a magyar csapat.

A vasárnapi döntőben a magyar lányok éppen a házigazda románokat győzték le, 21:14-re. Medgyessy Dórát a torna legjobbjának választották meg a szervezők, rajta kívül Ruják Dóra, Szabó Petra, illetve Theodoreán Alexandra került be az Európa-bajnok együttesbe. A románoknál Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Anca Șipos, illetve Andra Haas szerepelt.

Érdekesség, hogy a magyarok kétszer is lepipálták a házigazdák válogatottját, amely a csoportkörben 17:13 arányban maradt alul. Medgyessy Dóráékat a belgák, a spanyolok, majd az elődöntőben az oroszok sem tudták megállítani.

A fiba.com tájékoztatása szerint a férfiak mezőnyében a szlovénok bizonyultak a legjobbnak, ők a döntőben szoros küzdelemben, két ponttal nyertek Szerbia ellen. Romániát a férfi mezőnyben is képviselték sportolók, az Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu és Cătălin Bordei összeállítású négyes hetedik lett a 12 csapatos mezőnyben.


A román-magyar döntő 6:49:00-nál kezdődik.

A 3x3-as kosárlabda a streetball szabályaira épül. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) által irányított szakágban a háromfős csapatok félpályán, egy gyűrűre játszanak. Az nyer, aki hamarabb eléri a 21 pontot és kosár esetén a labda az ellenfélhez kerül. Minden sikeres próbálkozás a félkörön kívülről két pontot ér, a félkörön belüli kosarak pedig egy pontot számítanak. A 3x3-as kosárlabdázás a 2010-es szingapúri ifjúsági olimpián mutatkozott be, azóta világszerte nagy népszersűgnek örvend.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?