Pitești-i siker a Tordai Elemér-emléktornán

A BCM U Pitești végső győzelmével zárult Nagyszebenben a hétvégi hatcsapatos felkészülési emléktorna. Az Argeș megyeiek a döntőben a házigazdákat múlták felül 75:54 arányban.

A harmadik helyért játszott mérkőzésen a nagyváradi együttes nyert a Maros KK ellen, míg az ötödik pozícióban a Dinamo végzett a SCM U Craiova előtt.

Ez volt a torna nyolcadik kiadása, az eseménnyel a 2007-ben elhunyt Tordai Elemérre emlékeznek. A medgyesi származású válogatott kosárlabdázó több erdélyi klubnál is megfordult pályafutása során. Szülővárosa csapatán kívül szerepelt Aradon, Kolozsváron, a Dinamo színeiben, illetve a Nagyszebeni CSU Atlassib gárdájánál. Utóbbival bajnoki címeket nyert, csapatkapitányként, majd másodedzőként is tevékenykedett a szebenieknél.

Tordai Elemért vastagbélrákkal diagnosztizálták, a 2005/2006-os szezon végén visszavonult, majd nem sokkal ez után meghalt. A Román Kosárlabda Szövetség Érdemes Sportmesteri kitüntetésben részesítette. A négyes, vagyis az erőcsatár poszton az egyik legjobb romániai játékosnak tartották, több mint száz mérkőzést játszott a válogatottban.

Kapcsolódók

Kimaradt?