Álarcosok késeltek meg két nyolcvanéves nőt Jeruzsálemben

Két álarcos megkéselt két izraeli nőt kedden Jeruzsálemben, a rendőrség hajszát indított a tettesek elfogására. 

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy öt nő haladt egy jeruzsálemi sétányon a Béke erdeje közelében, amikor hátulról megtámadták őket. Két, 82 és 86 éves nőt a tettesek megszúrtak. A nőket kórházba szállították, sebesüléseik mérsékelt súlyosságúak. 

A rendőrség ellenőrző pontokat állított fel és átkutatta Kelet-Jeruzsálem arab negyedét, ahol őrizetbe vettek két embert, de őket később szabadon engedték.

Izraelben és a palesztin területeken már több hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal. A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?