BL: szégyenszemre kiesett a Manchester United

A Manchester United nem tudott továbbjutni a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköréből, mivel az utolsó forduló keddi játéknapján 3-2-re kikapott Wolfsburgban, miközben a PSV legyőzte a vendég CSZKA Moszkvát.

Az angol együttesnek győznie kellett volna Németországban, igaz, vereséggel is továbbléphetett volna, mert sikerült gólt szereznie, ehhez azonban az oroszok eindhoveni sikerére lett volna szükség.

A két meccs nem mindennapi izgalmakat tartogatott: Wolfsburgban a United szerzett vezetést, ám a hazaiak 30 perc alatt fordítottak. A hajráig maradt a 2-1-es német előny, de a 82. percben egy öngólnak köszönhetően felcsillant a remény az angol csapat előtt, a Wolfsburg első találatát szerző Naldo azonban két perccel később győztes gólt szerzett, egyben bebiztosította a továbbjutást csapatának.

Eindhovenben sokáig 0-0 volt az állás, negyedórával a lefújás előtt a Moszkva büntetőből jutott előnyhöz, a holland együttes azonban kicsivel több mint 10 perc alatt fordított, győzött, s így bejutott a nyolcaddöntőbe. A United az Európa Ligában folytatja.

Az A csoportban a már továbbjutott Real Madrid kiütéses, 8-0-s győzelmet aratott a vendég Malmö felett. Az aranylabdás Cristiano Ronaldo négy gólt szerzett, így a csoportkör hat meccsén 11-szer talált a kapuba, ez rekord a BL-ben. Ronaldo már 88 gólnál jár a BL-ben, s ő az első realos futballista, aki egy mérkőzésen négyszer volt eredményes.

A D csoportban a Manchester City hazai környezetben izgalmas találkozón nyert 4-2-re a Mönchengladbach ellen, míg a csoport másik - tét nélküli - találkozóján az Európa Ligában címvédő Sevilla 1-0-ra győzött az előző BL-kiírásban döntős Juventusszal szemben, s mivel a Gladbach kikapott Manchesterben, a spanyolok harmadikként zártak, így újra megpróbálhatják megvédeni címüket az EL-ben. 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:
A csoport:

  • Paris Saint-Germain (francia)-Sahtar Donyeck (ukrán) 2-0 (0-0)
  • Real Madrid (spanyol)-Malmö (svéd) 8-0 (3-0)

A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 16 pont, 2. Paris Saint-Germain 13, 3. Sahtar Donyeck 3, 4. Malmö 3 
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények számítottak. 

B csoport:

  • VfL Wolfsburg (német)-Manchester United (angol) 3-2 (2-1)
  • PSV Eindhoven (holland)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-1 (0-0)

A csoport végeredménye: 1. VfL Wolfsburg 12 pont, 2. PSV Eindhoven 10, 3. Manchester United 8, 4. CSZKA Moszkva 4 

C csoport:

  • Galatasaray (török)-Asztana (kazah) 1-1 (0-0)
  • Benfica (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 1-2 (0-1)

A csoport végeredménye: 1. Atlético Madrid 13 pont, 2. Benfica 10, 3. Galatasaray 5, 4. Asztana 4

D csoport:

  • Manchester City (angol)-Borussia Mönchengladbach (német) 4-2 (1-2)
  • Sevilla (spanyol)-Juventus (olasz) 1-0 (0-0)

A csoport végeredménye: 1. Manchester City 12 pont, 2. Juventus 11, 3. Sevilla 6, 4. Borussia Mönchengladbach 5

A csoportok első két helyezettje a BL nyolcaddöntőjében folytatja, míg a csoportharmadikok az Európa Liga legjobb 32 csapata közé kerülnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?