Megmondja a felhasználó életkorát egy Microsoft-alkalmazás

Imádják az internetezők a Microsoft legújabb alkalmazását: egy arcfelismerő programot, amely a fényképe alapján meg tudja állapítani bárkinek az életkorát.

Használata roppant egyszerű: a keresőbe beírjuk annak a személynek a nevét, akinek életkorára kíváncsiak vagyunk. A program megkeresi az illető fényképeit a világhálón (sejtésünk szerint a Facebookon nem keres), és az általunk kiválasztott fotó alapján kiírja az életkorát. Ha nem talál fotót, akkor feltölthetünk mi egyet magunkról vagy a keresett személyről.

Az élesítése után eltelt első 24 órában több százezren keresték fel a How Old I Look portált. A Microsoft illetékeseit a cégóriás blogja szerint sokkolta ez a siker. Igaz, a felhasználók egy részének csalódást is okozott, mert az alkalmazás gyakran a reálisnál nagyobb életkort dob ki.

De ennek a fordítottja is igaz. Ion Iliescu volt román államfő például jelenleg 85 éves, a robot szerint azonban csak 72. Vlagyimir Putyin orosz elnök a nyolc évvel ezelőtti fényképe alapján 47, a négy évvel ezelőtt készült fotó alapján 37 éves.

Kimaradt?