Real Madrid: James és Ramos is kidőlt

A Real Madrid hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a Sevilla ellen 2–1-re megnyert bajnokin gólt szerző, majd megsérülő, s emiatt az első félidőben lecserélt James Rodríguez lábközépcsont-törést szenvedett, és műtéten esik át.

A kolumbiai támadó jobb lábában az ötödik lábközépcsont sérült meg, és bár a klub közleménye arról nem ír, hogy a futballistára mennyi kényszerpihenő vár, spanyol sajtóhírek szerint két hónapig nem számíthat rá Carlo Ancelotti vezetőedző.

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 16. fordulójából elhalasztott találkozón a Real Madrid hazai pályán 2–1-re legyőzte a Sevillát. A madridiak góljait James Rodríguez és Jesé szerezte, előbbi Sergio Ramoshoz hasonlóan megsérült. A vendégek szépítő gólját a csereként beálló Iago Aspas szerezte a 80. percben, az andalúziaiak szintén sérülés miatt elveszítették a kapusukat, Betót. A Real győzelmével négy ponttal ellépett a második Barcelona előtt.

Az AS beszámolója szerint James Rodríguez a madridi klinikán nem tudott ráállni a lábára, ezért a különböző vizsgálatokra kerekesszékben hordozták családtagjai.

A combizomsérülést szenvedő Sergio Ramosnak három hét kihagyást jósolnak az orvosok, ami azt jelenti, hogy a spanyol válogatott védő is kihagyja az Atlético elleni szombati derbit.

A szerdai találkozó 60. percében sárga lapot kapó Marcelót ötödször figyelmeztették ebben a szezonban, vagyis ő is lemarad a városi rangadóról – bár a Real Madrid valószínűleg tesz egy kísérletet a sárga eltörlésére.

Ramos és Marcelo mellett Pepe sem bevethető, tehát Ancelotti minden bizonnyal Raphaël Varane-nak és Nacho Fernándeznek szavaz majd bizalmat a védelem tengelyében a Vicente Calderón Stadionban.

 

Kimaradt?