Székelyföldi Lovas Ünnep lesz Gyergyószentmiklóson

Székelyföldi Lovas Ünnep címmel szervez lovas napokat a gyergyószentmiklósi Krigel Sport Klub szeptemberben.

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a Gyergyói-medencében és tágabb környezetben is a különböző lófajták, típusok és egyedek száma növekedőben van, éppen ezért a szervezők a már hagyományosnak mondható lószemlére hívják mindazokat a lovasgazdákat, akik kellően ápolt és egészséges állataikat szeretik és szívesen be is mutatják a nagyközönségnek.

A szeptember 20-21. között zajló eseményre lovasok, lovak, kutyatartók és fajtiszta kutyák jelentkezését várják, hiszen az ünnepség keretében a lószemle mellett kutyakiállítás is lesz. A Lovas Ünnepnek a gyergyószentmiklósi lovaspálya ad teret, a Tűzoltók utca végén.

A lovas szemle szeptember 21-én, a kutyakiállítás 20-án lesz reggel 8 órától. A benevezett állatokat szakmai zsűri bírálja el, és a legjobbakat a szervezők díjazni fogják.

Az esemény szervezői azokra is gondoltak, akik a lovak és kutyák szerelmesei, de nincs otthon nevelt állatuk. Számukra rajz- és versíró pályázatot hirdetnek, amelyre saját készítésű rajzzal vagy verssel lehet benevezni. Az alkotói pályázatot 4-14 éves gyerekek számára hirdetik, díjazás szeptember 21-én lesz a gyergyószentmiklósi lovaspályán. A pályázatokat a következő helyekre lehet eljuttatni naponta 9 és 16 óra között: Krigel Sport Klub székhelye – Kossuth Lajos u. 208/A (postai cím: Clubul Sportiv Krigel, 535500, Gheorgheni, str. Kossuth Lajos, nr. 208/A, Județul Harghita, România), Gyergyói Hírlap szerkesztősége – Szabadság tér 15. szám (Marcipán cukrászda udvarán), Fény TV hirdetésfelvevő irodája – Virág negyed 41/E, Gyergyó TV székhelye – Bucsin negyed, 27 tömbház, B-C lépcsőház.

Valamennyi rendezvény pályázási határideje 2014. szeptember 15. Érdeklődni a 0744 783 826 vagy 0266 364688 telefonszámokon vagy a Krigel Sportklub honlapján lehet.

Kimaradt?