A Barcelona vette meg a horvát csodagyereket

A Barcelona labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szezon végével ötéves szerződést köt a Dinamo Zagrebtől érkező horvát Alen Haliloviccsal. A támadó középpályásként és szélső támadóként bevethető  Halilovic 2.2 millió euróért igazol a Barcelonához, a Dinamo azonban jóval többet is kaphat érte, ha a csodagyereknek tartott játékos betör az első csapatba.

Az 1996-os születésű Halilovic horvát rekordok sorát tartja: ő a Dinamo Zagreb történetének legfiatalabb debütáló játékosa, a liga legfiatalabb gólszerzője, illetve a legfiatalabb horvát futballista, aki valaha BL-mérkőzésen pályára lépett. Halilovic a horvát A-válogatott történetének legifjabb labdarúgója is, 2013-ban debütált a nemzeti csapatban. Az ifjú tehetség először a Barcelona B-csapatához kerül.

„Nehezen találok szavakat arra, amit érzek. Köszönöm a Dinamónak, amely mindig az a klub marad számomra, ahol elkezdhettem megvalósítani az álmaimat. Köszönöm a zágrábi edzőknek és szurkolóknak is. A Barcelona természetesen különleges csapat, imádom gyerekkorom óta, így hatalmas megtiszteltetés, hogy a játékosa lehetek" – idézi a Barcelona honlapja Halilovicot.

Kimaradt?