Hivatalos: Kimi Räikkönen kihagyja az utolsó két Forma-1-es futamot

Kimi Raikkönen menedzsere hivatalosan is megerősítette, hogy a finn „Jégember” nem vesz részt az amerikai és a brazil futamon, miután a hátfájdalmai miatt jövő héten kés alá kell feküdnie – tájékoztatott a samsungsport.hu vasárnap.

Már korábban is kérdéses volt Räikkönen szereplése az amerikai és a brazil hétvégén. Most végérvényesen is eldőlt, hogy a finn nem vesz részt az utolsó két futamon. 2007 Forma-1 világbajnoka eredetileg mindkét futamon rajthoz állt volna, miután ideiglenes megállapodást kötött a Lotus tulajdonosi körével a még ki nem fizetett 16 millió eurós fizetéséről.

Pár nappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy minden rendben van  a finn körül, aki ott lesz Austinban és Interlagosban is. Ez biztosan nem fog megtörténni, így a Lotus harmadik pilótája, Davide Valsecchi élete első teljes F1-es hétvégéjére készülhet Romain Grosjean csapattársaként.

A jövőre a Ferrarinál versenyző pilóta 183 ponttal fejezi be a 2013-as idényt, így már biztosan nem lehet harcban a második helyért, valamint a Lotusnak sem tud segíteni a konstruktőrök versenyében. A Lotus jelenleg a 4. helyen áll a csapatok bajnokságában.

Steve Robertson, a pilóta menedzsere a finn TS kérdésére elmondta, Räikkönen hátfájdalmai miatt voltak kénytelenek úgy dönteni, hogy kihagyják az utolsó két versenyt. A versenyző már Szingapúrban is komoly fájdalmakat érzett egy rosszul eltalált kerékvető miatt és többek között Abu Dhabiban is fájdalomcsillapítókkal tudott csak vezetni és valóban rosszul volt.

A műtét a következő héten csütörtökön lesz Salzburgban. Az operációt követően Kimi négy hétig semmit sem fog tudni csinálni. Ez azt jelenti, hogy számára a szezon ezen a ponton valóban véget ért.

Robertson elmondta, nagyon sajnálják, hogy ilyen módon kell véget vetniük a Lotusszal folytatott kapcsolatuknak, de nem tehetnek mást és a versenyző nem engedheti meg magának azt, hogy tovább húzza a műtétet. A cél az, hogy Räikkönen 2014-re teljesen fitt és egészséges legyen.

Érdekesség, hogy Fernando Alonso is hasonló problémákkal küszködik a Ferrarinál, és az ő indulása sem biztos a következő két futamon. A spanyol még Abu Dhabiban sérült meg, szintén egy rosszul eltalált kerékvető miatt.

Kimaradt?