Liga 1: folytatódott a CSU Craiova hibátlan menetelése

Jelentős, immár hat pontos előnyre tett szert üldözőivel szemben a labdarúgó Liga 1 tabelláján a CSU Craiova, amely a 6. fordulóban is megőrizte tökéletes mérlegét. 

A Cristiano Bergodi által vezetett CSU Craiova a tavalyi szezon döntőjének elvesztése, valamint az Európa-ligából való szégyenletes kiesés után hibátlanul mérleggel menetel a labdarúgó Liga 1 2020-21-es szezonjában. Az oltyánok a 6. forduló nyitómérkőzésén 1-0-ra nyertek a Poli Iasi ellen, és győzelmük birtokában „kényelmesen” figyelték, ahogy üldözőik megharcolnak a pontokért. A Craiova dolgát nehezítheti a következőkben, hogy két alapembere is kiesett: Elvir Koljicsra több hónapos pihenő vár a múlt fordulóban elszenvedett brutális sérülése után, Alexandru Mihailát pedig jó pénzért eladták az AC Parmának.

A feltörekvő csapatok közé sorolható immár a Sepsi OSK is, amely a múlt fordulóbeli - FC Voluntari elleni - győzelem után szombat délután megszerezte első hazai győzelmét is (1-0 a FC Arges ellen) és 9 pontjával feljött a tabella 6. helyére. A háromszékiekhez hasonlóan 9 pontos a Szeben megyei rangadón remiző Nagyszebeni FC Hermannstadt, de mindkettejüket megelőzi a meglepetése Giurgiuban nyerni tudó FC Voluntari.

Az etap fővárosi rangadóján a FCSB 3-2-re legyőzte a Dinamót és felkapaszkodott a tabella 2. helyére, míg a Kutyák a spanyol tőke- és játékosinfúzió ellenére ugyanott folytatják, ahol a tavalyi szezont abbahagyták: kieső helyeken. 

Az Európa-liga csoportkörébe jutó Kolozsvári CFR-nek adott volt a lehetőség, hogy a FC Viitorul elleni idegenbeli győzelemmel megközelítse négy pontra a CSU Craiovát, viszont a tengerparti csapat mellett ebben a játékvezetőnek is volt egy-két szava, ugyanis Ovidiu Barsan két büntetőt nem adott meg a vasutasoknak, mielőtt aztán végre befújt egyet 1-0-s hazai vezetésnél. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget, Dan Petrescu csapatának meg kellett elégednie az 1 ponttal.

A forduló utolsó összecsapását hétfő este játsszák Aaradon, ahol az UTA az ugyancsak 6 pontos Academica Clinceni ellen megszerezheti második szezonbeli győzelmét, és eltávolódhat a veszélyes zónából.        

Labdarúgó Liga 1, a 6. forduló eredményei
CSU Craiova-Poli Iași 1-0
Sepsi OSK -FC Argeş 1-0
Astra Giurgiu-FC Voluntari 2-3
FCSB-Dinamo 3-2
FC Botoşani-Chindia 0-2
Medgyesi Gaz Metan-Nagyszebeni FC Hermannstadt 1-1
FC Viitorul-Kolozsvári CFR 1-1
Aradi UTA-Academica Clinceni (hétfő, 21:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?