Nagyon sok Bayern-drukker az utolsó pillanatban lemondta a budapesti Szuperkupa-döntőt

Eredetileg több mint 2000 német szurkolót vártak a csütörtöki Bayern München - Sevilla Szuperkupa-döntőre a Puskás Stadionba, de várhatóan csak töredékük érkezik majd csak meg Budapestre – írja a Szabad Európa Rádió.

A román idő szerint 22 órakor kezdődő mérkőzés egyik előzményeként Markus Söder bajor kormányfő arra kérte a Bayern szurkolóit, hogy ne utazzanak a Budapesti Szuperkupa-döntőre.  Bejelentése után a legnagyobb Bayern München szurkolói klub, az FC Bayern München Fanclub Nabburg/Oberpfalz a teljes utat visszamondta.

A klub elnöke, Bernd Hofmann a Szabad Európának azt mondta, nem helyesli, hogy a Szuperkupa-döntőt Budapesten és nézők előtt rendezik meg. A legfontosabb szerinte a szurkolók egészsége és biztonsága. A Sky Sport német oldal szerint körülbelül 1300 német szurkoló fog Budapestre érkezni.

Egy Bayern München szurkolói klubokat összefogó szervezet, a Club Nr. 12 már hetekkel ezelőtt elhatározta, hogy nem szervez közös busz vagy repülőjáratot a budapesti mérkőzésre. A szervezet sajtósa, Alexander Fischer a Szabad Európának elmondta: a járványhelyzet és a Puskás Aréna maximum nézőszámának csökkentése miatt döntöttek így.

Alexander Fischer úgy tudja, a Bayern München a lehetséges 3000-ből 2100 jegyet igényelt az UEFA-tól, ebből hétfőn és kedden körülbelül 900 darabot lemondtak, így maximum 1300 német szurkoló érkezik Budapestre, de Fischer szerint nagy meglepetés lenne, ha 1000 német szurkolónál több jelenne meg.

Közlése szerint a szurkolók döntését a kormányfő bejelentése, miszerint a hazatérő szurkolóknak tesztelniük kell vagy két hétre karanténba kell vonulniuk és a járvány erősödése egyaránt befolyásolta.

Kapcsolódók

Kimaradt?