Világhírű előadókkal lép színpadra a kolozsvári Katlan zenekar a Magyar Zene Házában

A kolozsvári Katlan zenekar nem egészen egy éve alakult, és már olyan előadókkal léphetnek színpadra a budapesti Magyar Zene Házában, mint Raymond McLain, a legendás McLain Family Band vezetője, valamint Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák zenekar.

Márciusban ismét Magyarországra látogat Raymond McLain, a Morehead State University nyugalmazott igazgatója és a legendás McLain Family Band vezetője, akinek mentorálásával immár harmadik éve tanulnak magyar népzenész fiatalok az Egyesült Államokban. A programot magyar oldalról koordináló Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák zenekar és Raymond McLain újabb közös munkára készül. Ennek eredményét mutatják be a Magyar Zene Házában március 24-én, ahol velük együtt színpadra lép a mentorprogramban résztvevő kolozsvári Katlan, valamint Kaptza zenekarok fiatal tehetségei és további meghívott vendégek is.

A különleges koncerten Kárpát-medencei és amerikai népzenét hallgathatnak az érdeklődők, de mint megtudtuk, a kettőnek a fúziójára is sor kerül: egy egyedi hangzásvilágú produkció, ahol minden résztvevő közösen muzsikál majd.

Raymond McLain, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák zenekar, valamint a Katlan és a Kaptza zenekarok mellett a koncerten közreműködik Heinczinger Mika versénekmondó (doromb, furulya, ének), Szabó András énekes, és további népzenészek is.

Ferenczi György és Raymond McLain/ Forrás: Facebook

A különleges kocertről bővebb információkat az esemény Facebook-oldalán, valamint a Magyar Zene Háza honlapján olvashatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?