A világ minden tájáról érkeznek néptáncosok a Szent István-napi Néptánctalálkozóra

Idén is megszervezik a Szent István-napi Nemzetközi Kisebbségi Néptánctalálkozót augusztus 10-16. között. A találkozó célja, emlékezni a magyar keresztény államalapításra és államalapító Szent Istvánra az európai kisebbségek, népcsoportok és regionális kultúrkörök népzenei és néptánc hagyományaival.

Néptánckavalkáddal telnek meg Kolozsvár és a környező települések utcái augusztus 10-16. között, a 25. alkalommal megrendezett nemzetközi néptánctalálkozóra nyolc ország húsz külföldi és belföldi kisebbségi és regionális kultúrát képviselő táncegyüttese és zenekara érkezik. A fellépők a világ szinte minden tájáról sereglenek ide, érkezik tánccsoport Mexikóból, Görögországból, Szerbiából, Ukrajnából és Magyarországról is.

Fotó forrása: a Szent István-napi Néptánctalálkozó Facebook-oldala

A néptáncosok és zenekaraik a Kolozs megyei Magyarfenesen, Válaszúton, valamint a Fehér megyei Torockón és Miriszlón is megfordulnak majd. Kolozsváron augusztus 15-én kerül sor a népviseleti felvonulásra, majd ezt követően a Nemzetközi Néptáncgálára a főtéri nagyszínpadon.

A 25. alkalommal megrendezett Szent István-napi Néptáncalálkozó Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a SzINT Kulturális Egyesület (Szent István-napi Néptáncalálkozóért Egyesület) szervezésben jön létre.

A néptánctalálkozóról bővebb információkat a fesztivál Facebook-oldalán találhatók, valamint a Heltai Alapítvány székhelyén és elérhetőségein találnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?