Új igazgató kerül a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház élére 

Az állás azt követően üresedett meg, hogy 2024 május 2-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Gavril Cadariu, aki több mint 25 éven át vezette az Arielt. A Maros Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó intézményt az elmúlt hónapokban, ideiglenesen Claudia Chibelean ügyvezető igazgató vezette .

A megyei önkormányzat által meghirdetett versenyvizsgára egyetlen személy, Szabó Dániel István Károly társulati tag jelentkezett. A vizsgáztató bizottság megfelelőnek találta a jelöltet. A fellebbezési határidő szeptember 9-én lejárt, és mivel senki nem óvta meg az eredményt, Szabó Dániel lehet az Ariel Színház új igazgatója. 

Fotó: Wikipédia

A Maros Megyei Tanács elnöki kabinetjének sajtóirodájától megtudtuk, már elkészült a rendelet, amellyel Péter Ferenc elnök jóváhagyja a versenyvizsga eredményét, ezt követően kerül sor a menedzseri szerződés megkötésére. 

Az új igazgató akár jövő héttől elkezdheti munkáját. Kinevezése 4 évre szól.

Szabó Dániel 1988 március 3-án született Bukarestben. A marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábművészet szakán szerezte meg a mesteri diplomáját. 2010-től a Marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház bábszínész munkatársa.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?