Fesztivállal ünnepel az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház

Megalakulásának 75. évfordulóját ünnepli a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház. A kerek évforduló alkalmából június 9–16 között fesztiválra várják közönségüket.

Színes műsorkínálattal várja közönségét az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház a megalakulásának 75. évfordulójára szervezett fesztiválon. A rendezvénysorozatra június 9–16 között kerül sor: itthoni és magyarországi meghívott produkciók, gyerek-, ifjúsági és felnőttelőadások, könyvbemutatók, vetítések és még számos különleges program várja az érdeklődőket.

Forrás: Ariel Színház Facebook-oldala

Az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház évfordulós ünnepségén kiemelt helyet kap a június 10-én, hétfőn sorra kerülő megemlékezés. A társulat május elején veszítette el igazgatóját, Gavril Cadariut, aki 1998 óta vezette az intézményt, amely általa megújult szemlélettel vitte tovább az egykori bábszínház szellemiségét. A fesztivált az ő tiszteletére ajánlja a teátrum.

Június 9-án, vasárnap 11 órától kezdődik az Ariel 75 Fesztivál, melyet a teátrum gyerekelőadása, a Zurinka nyit meg. 18 órától a társulat táncszínházi előadására, a Ggworld-ra várják az érdeklődőket.

Június 10-én, hétfőn 9.30-tól a kolozsvári Puck Bábszínház gyerekelőadása, a Mese a csodálatos szőlőfáról lesz látható az Ariel Színház nagytermében. 17 órától a Moll tündér álma című zenés bábjátékot tekinthetik meg az érdeklődők az egri Harlekin Bábszínház előadásában, majd 18 órától a teátrum nagytermében emlékeznek meg a május elején elhunyt Gavril Cadariuról, a színház egykori igazgatójáról. 19 órától Kányádi Orsolya és Szigeti Szenner Szilárd dokumentumfilmjét mutatják be a nagyteremben.

Június 11-én, kedden 9.30-tól a pécsi Bóbita Bábszínház gyerekelőadására, a Kacor királyra várják az érdeklődőket. 10 órától újra a Moll tündér álma lesz terítéken, így azok is megtekinthetik a produkciót, akik az előző nap lemaradtak róla. 18 órától a Rumini című előadás lesz látható, melyet a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata mutat be.

Rumini/ Forrás: Szigligeti Színház Lilliput Társulatának Facebook-oldala

Június 12-én, szerdán 11 órától A bohócok állomása (Stația clovnilor) című nonverbális gyermekelőadást mutatja be a Iași-i Luceafărul Színház. 12.30-tól a Păpușa eram eu – Omul de teatru Maria Mierluț (A báb én voltam – Maria Mierluț, a színházi ember) című, Toma Hogea színháztörténész könyvét mutatják be. 16 órától ismét a Bohócok állomása lesz látható, majd 18 órától az Ariel Színház mutatja be a János Vitéz című felnőttelőadását. 19.30-tól ismét egy könyvbemutatóra várják az érdeklődőket. A Petőfi Sándor: János Vitéz – Cakó Ferenc homokrajzaival című kötettel ismerkedhetnek meg a teátrum stúdiójába látogatók. Cakó Ferenccel Kányádi Orsolya beszélget majd.

Június 13-án, csütörtökön 9.30-tól és 11 órától a Ridichea uriașă (Az óriásretek) című gyerekelőadás lesz látható a craiovai Colibri Színház előadásában. 12 órától a Mamó ifjúsági produkcióját mutatja be a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház. 17 órától az Alice in Wonderland (Alice Csodaországban) című családi előadást tekinthetik meg az érdeklődők a Galați-i Gulliver Színház tolmácsolásában. 18.30-tól a Hess, az Ariel Színház román nyelvű felnőttelőadását mutatják be, 20 órától pedig román nyelvű megemlékezést tartanak Gavril Cadariu tiszteletére.

Az óriásretek/ Forrás: Colibri Színház Facebook-oldala

Június 14-én, pénteken 10 órától a Barátok a nagyvilágból című családi előadását mutatja be Lázár Attila, aki pedig lemaradna róla, 18 órától is megtekintheti a produkciót. 19 órától újfent a Ggworld lesz terítéken az Ariel Színház előadásában.

Június 15-én, szombaton 10 órától az Ariel Színház gyerekelőadására, a Păcală-ra várják az érdeklődőket. 18 órától a legkisebbeket szóltják meg, hiszen a teátrum Színek című babaelőadása kimondottan a 0–4 éves korosztály számára készült. 19 órától a Zénó&Flow Strings – Közismert tangók és sanzonok címet viselő kvartett-koncertre várnak mindenkit a teátrum nagytermében.

Színek/ Ariel Színház Facebook-oldala

Június 16-án, vasárnap 11 órától a Rățușcă cea urâtă (A rút kiskacsa) című előadás lesz látható, 19 órától pedig a Regele moare (A király meghalt) című, felnőtteknek szóló bábprodukcióját mutatja be a bukaresti Țăndărică Színház.

További információkat, helyfoglalási részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?