Szent László Napok: „létrejöttek a nagy találkozások”

„Öröm volt azt látni, hogy folyamatosan nyüzsgés volt a várban, a délelőtti programok is sok érdeklődőt bevonzottak, jó volt látni a sok boldog gyermekarcot a gyermekfesztiválon, estére pedig megtelt a vár fesztiválozókkal” – értékelt Zatykó Gyula, a Szent László Napok főszervezője a nagyváradi várban tartott fesztivál lezárultával. Noha a „nagy roham” múlt hétvégén volt, összességében nyolc napig tartott a rendezvénysorozat, amelynek több tucatnyi eseménye nagyjából 50 ezer részvevőt vonzott.

Fotó: Szent László Napok

„Ez a nagyjából 50 ezres létszám a járvány előtti időket idézi, és az az igazság, hogy ez egy ideális létszám, ennél többet már nem bírna meg a vár. Még így is örvendünk, hogy a pénteki vihar csak a Charlie-koncert után csapott le, ellenkező esetben kockázatokkal is járhatott volna a kivonulás” – idézte Zatykót a szervezők csütörtöki közleménye. Abban hangsúlyozta: ezúttal is elégedettséggel tölti el, hogy a Szent László Napok közönsége nagyon szépen tud ünnepelni, nem volt rendbontás, mint ahogy – immár hagyományosan – szemét sem maradt utánuk.

Értékelőjükben kiemelték, hogy a fellépők is jól érezték magukat az eseményen; Charlie a fesztivál sajtóirodájának nyilatkozva elismerően szólt a váradi közönségről. Úgy fogalmazott, Erdélyben „mindig valami érdekes érzés” fogja el, így volt ezúttal is, és jó volt látnia, hogy a kisgyerekektől az apukákon át a szépkorú hölgyekig mindenki velük énekelte a nagy slágereket.

Az élménybeszámolók alapján a szervezők úgy vélik, hogy a mostani, 11. Szent László Napok fesztiválon is létrejöttek az idei mottóban is megjelenített nagy találkozások a nagyváradi várban.

A fesztivál ugyan már véget ért, de azt a közlemény kiemelte, hogy Wagner Nándor váradi születésű szobrászművésznek a Bihar Megyei Könyvtárban kiállított, Filozófiai kert című szoborcsoportjának 3D nyomtatóval készült másolata szeptember elejéig látogatható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?