Szent György Napok: a magyar pop, rock, alternatív és a népzene nagyjai a fellépők között

Rendhagyó módon, egy közönségtalálkozó keretében mutatták be az idei Szent György Napok főfellépőit. A sepsiszentgyörgyi városnapok, tűzijáték előtti zárókoncertje idén a Bagossy Brothers Company együttes fellépése lesz, de az idei nagyszínpadi fellépők között van még a Moby Dick rockzenekar, a Halott Pénz hiphop formáció, a Csík Zenekar, míg a román fellépők között lesz Lidia Buble és Connect-R.

A csütörtöki közönségtalálkozón Bagossy Norbert énekes online kapcsolódott be Budapestről, Sepsiszentgyörgyön Bagossy László basszusgitáros, Tatár Attila gitáros és Kozma Zsombor hegedűs, harmonikás találkozott gyerekekből, fiatalokból és idősebb korosztályból álló rajongótáborával.

A Bagossy Brothers Company és Antal Árpád | Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Elmondták: számukra is a Szent György Napokkal kezdődik az idei fesztiválszezon. Felidézték, hogy  még kezdő zenekarként az ifjúsági színpadon léptek fel, néhány éve szimfonikus zenekarral kiegészülve álltak a nagyszínpadra, így számukra is bakancslistás volt, hogy egy „tökös” koncerttel lépjenek fel a sepsiszentgyörgyi városnapokon. A Bagossy koncertre a Szent György Napokat záró tűzijáték előtt, április 28-án 21:00 órától kerül sor a főszínpadon.

Útravaló erdélyi zenekaroknak: írjanak saját dalokat, találják meg közönségüket

A sepsiszentgyörgyi közönségtalálkozón a Bagossy Brothers Company tagjai felidézték, hogy 11 éve baráti társaságként, ám nagyon céltudatosan indultak Gyergyószentmiklósról. Első pillanattól arra törekedtek, hogy saját dalaikkal érjenek el sikereket. Bár rajongóik úgy érzékelik, hogy hirtelen futottak be, de valójában fokozatosan építkeztek, kocsmákban, klubokban léptek fel és ahogy nőtt a rajongótárboruk jutottak el a legnagyobb színpadokig.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

A Maszol kérdésére, hogy követik-e az erdélyi zenekarokat és Erdélyből kötelezően Budapesten keresztül vezet-e az út a siker fele, Tatár Attila azt mondta: a magyar zenei világ centralizált, így kikerülhetetlen a budapesti jelenlét, hiszen ott van a média és a klubok. Bagossy László hozzátette: ma már nincs különbség erdélyi zenekarnak- vagy magyarországi, vidéki zenekarnak lenni, aki jó zenét csinál az megkaphatja a kellő figyelmet és megjelenési és fellépési lehetőségeket.

Bagossy László szerint az a legfontosabb, hogy a zenekarnak legyenek saját dalai, legyen meg a motivációja és találja meg a közönségét, hiszen csupán attól nem lesz sikeres, ha fellép klubokban. Tatár Attila elmondta: több ígéretes erdélyi zenekarra is odafigyelnek, ezek között említette a sepsiszentgyörgyi Raklap zenekart, valamint a Szintaxis, a Dream Flow, a 4S Street, No Sugar, Teddy Queen együtteseket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?