Szegedi előadók nyerték az első marosvásárhelyi utcazene-fesztivált

Tíz országból érkeztek előadók az első alkalommal megszervezett Marosvásárhelyi Utcazene Fesztiválra, több mint 50 művész, zenész, együttes, énekes, artista, bűvész és tűzzsonglőr töltötte meg a tereket, utcákat a hétvége során, számoltak be kedden a szervezők.

Közleményükben hangsúlyozták, hogy a látványos produkciókon és élményeken túl, a fesztivál maradandó értékeket is hagyott hátra a marosvásárhelyieknek, hiszen kitakarításra került a Maros-part egy része, padok kerültek a folyó mellé, és ezek a fesztivál után is a helyszínen maradnak. A Kárpátok sétánya is új arcot kapott, hazai és nemzetközi street art művészeknek köszönhetően, ezek a Turbina melletti falsort díszítik.

Akárcsak a rendezvény mintájául szolgáló Szatmári Utcazene Fesztiválon, a fellépő művészeket díjazták is. A harmadik helyezettnek járó 250 eurós nyereményt az Olaszországból érkező, újrahasznosított tárgyakon zenélő Porcapizza vihette haza. A második az ausztrál származású tűzzsonglőr Chris Blake lett, aki 500 eurós díjat kapott, míg az első helyezettnek járó 1000 eurós nyereményt a szegedi SunCity Brass kapta, az együttes péntek esti showjával felejthetetlen hangulatot varázsolt a Bolyai utca közönségének.

A szervezők közölték, már tervezik a következő fesztivált 2022 nyarára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?