A hétvégén Marosvásárhelyen folytatódik az utcazene-fesztivál

Szeptember 10–12. között tartják a Marosvásárhelyi Utcazene Fesztivált – adták hírül közleményükben a szervezők.

Az Európa-szerte elismert Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál testvérrendezvényeként Marosvásárhelyen is életre kelnek a város terei a hazai és nemzetközi utcazenészek ritmusaival – írták.

A háromnapos rendezvény hat különböző helyszínen zajlik: ilyen többek között a Bolyai utca, a Színház tér, de a Maros-parton a Hídvég utcában, a Kárpátok sétányán, a Rákóczi-lépcső aljában, a 112 Kávézó előtt, az Enescu utcában és a belvárosban is pezsegni fog az élet a hétvége alatt.

Street Music Târgu Mureș - Koszika & The HotShots

Pregătiți-vă, Târgu Mureș! 6 locații, peste 20 artiști și multă bună dispoziție! Săptămâna viitoare dăm viață orașului împreună! Street Music Festival Târgu Mureș/Marosvásárhely 2021 Készülj, Marosvásárhely! 6 helyszínen, 20 művésszel és artistával töltjük meg a várost felejthetetlen hangulattal és élményekkel szeptember 10-12 között! Get ready, Târgu Mureş! 6 locations, more than 20 artists and a whole lot of good mood! Next week we bring the city to life together!

Közzétette: Street Music Festival Târgu Mureș / Marosvásárhely – 2021. augusztus 30., hétfő

A Marosvásárhelyi Utcazene Fesztiválra közel száz programmal készülnek a szervezők: a hazai fellépők mellett több mint 10 nemzetközi művész előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A fesztivál nevét is meghatározó street music mellett több országból érkeznek zsonglőrök, artisták, bűvészek és olyan street art művészek, akik a központi helyszínek mellett a kissé megfakult felületeket is új élettel töltik meg alkotásaik által.

A fesztivál ingyenes, sem jegyre sem előzetes regisztrációra vagy oltási igazolásra nincs szükség ahhoz, hogy a kültéri helyszíneken zajló eseményeken részt vehessenek az érdeklődők. Az utcazene-fesztivál szervezői azonban hangsúlyozzák, hogy a résztvevők saját egészségük és biztonságuk érdekében tartsák be az érvényben lévő járványügyi szabályozásokat.

A Marosvásárhelyi Utcazene Fesztivál alatt forgalomkorlátozások is érvénybe lépnek: pénteken 18 órától kezdődően egészen vasárnapig az Enescu és a Bolyai utca zárva lesz az autós forgalom számára.

A fesztivál során Marosvásárhelyre látogat többek között a guruló zongorán játszó Mr. Piano, a spanyol El Loren, aki építkezési anyagokból csal ki dallammá formált hangokat, az olasz Autoportante artista duó, az újrahasznosított tárgyakat hangszerré varázsoló Porcapizza, a dél-koreai mágikus képességekkel rendelkező bűvész The Charming Jay, a japán Herosan, aki a filmekben látott nindzsák mozdulatait kelti életre, valamint a város egyik közkedvelt zenekara, az Oamenii Diminetii is a hétvégi produkciók sorát erősíti.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A zenei és artista produkciók mellett a hazai és nemzetközi street artist művészek alkotói munkáját is megtekinthető a Kárpátok sétányon futó Maros turbina partján, az utcazene-fesztivál Street Art helyszínén. Szintén a rendezvény keretében zajlik a Mural Painting Contest, ahol a fiatal helyi street art tehetségek mérhetik össze tudásukat.

A fellépők teljes listája, illetve további információk a fesztivál weboldalán, illetve Facebook-oldalán találhatók.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?