Új sportpálya és modern épület várja a diákokat a Waldorf iskolában Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi Nicolae Bălcescu Általános Iskolában ezen a nyáron széles körű rehabilitációs munkálatok zajlottak, az iskolát az alapoktól kezdve felújították, kívül és belül egyaránt. Ugyanakkor egy sportpályát is létesítettek, a munkálatokra 220 000 lejt különítettek el a helyi költségvetésből – tájékoztatott a polgármesteri hivatal kül- és belkapcsolati osztálya.

A felújításokról Soós Zoltán polgármester és Alexandru György alpolgármester, az Iskolaigazgatóság képviselői, valamint az oktatási intézmény vezetője, Nagy Ibolya számolt be.A városvezetés mutatta be a munkálatok eredményét | Fotók: Mariș Cristian Daniel

„Teljesen felújítottuk a marosvásárhelyi Waldorf iskolát viszonylag rövid idő alatt, éppen azért, hogy az új tanév optimális körülmények között kezdődhessen a diákok és a pedagógusok számára, és a munkálatok ne zavarják az oktatást. Folytatjuk a felújításokat, hogy a marosvásárhelyi iskolákban jó körülmények között és biztonságban tanulhassanak a gyerekek, és arra törekszünk, hogy minden évben a város legalább két oktatási intézményét teljes egészében felújítsuk” – mondta Soós Zoltán.

Alexandru György alpolgármester – akinek alárendeltségébe az Iskolaigazgatóság tartozik – elmondása szerint a Waldorf iskolában a következő munkálatokat végezték el: külső hőszigetelés, festés, a belső falak tisztítása, festése, a teljes villamoshálózat kicserélése, új világítótestek felszerelése, felújították a teljes vízvezeték-, illetve fűtési rendszert.

„Novemberig új fűtésrendszert szerelünk a Bălcescu iskola B épületében, ezzel véget vetünk a csempekályhás időszaknak” – tette hozzá a polgármester.

Jelenleg a Művészeti Líceumban és a Liviu Rebreanu Gimnáziumban is korszerűsítési munkálatokat végeznek, és az Iskolaigazgatóságon keresztül fertőtlenítőszereket és higiéniai termékeket vásároltak valamennyi oktatási egység számára. Ugyanakkor az iskola kezdetéig 1100 szék és 1100 állítható íróasztal érkezik az önkormányzat iskoláiba, valamint 400 egymásra rakható kiságy matracokkal az óvodák számára.

A polgármester azt is bejelentette, hogy elindultak a tárgyalások a The Institute Alapítvány képviselőjével annak érdekében, hogy megvalósuljon a szelektív hulladékgyűjtés a város valamennyi iskolájában, újrahasznosítás céljából, az ASAP (Armata Salvării Atente a Plasticului) projektje kertében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?