Szavazz a kedvenc Filmgalopp-filmedre!

A szerda délutáni megnyitóval és a 20 éves Kontrollal megkezdődik a 23. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle. A fizikai vetítéseket online mozizással lehet kiegészíteni: éjfélkor elérhetővé váltak a Filmgalopp versenyfilmjei mindazok számára, akik nem tudják vásznon megnézni ezeket, és egyúttal megnyílt a közönségszavazás is.

Egészestés nagyjáték-, dokumentum- és animációs filmekkel, élőszereplős és animációs rövidekkel, klasszikus mesterművekkel és erdélyi versenyprogrammal, műhelyekkel és számtalan közönségtalálkozóval várja nézőit ma délutántól a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle 23. kiadása. A részletes műsor itt érhető el menüben.

A Filmgalopp versenyfilmjeit Kolozsváron, Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Nagyváradon lehet megnézni, de online adatlapjaikon is elérhetővé tettük valamennyit október 6-a éjfélig.

Filmtett Egyesület előzsűrije idén nyolc filmet válogatott versenybe. Íme a lista a rendezők neve szerinti ábécérendben: 

  • Birtalan Albert: Az emlékezet őrzője, Gergely Erzsébet(Zilah, 2023, 22 perc, gy. Video Pontes, BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar)
  • Csiki Zsuzsanna: Kallódó hagyatékaink(Gyergyócsomafalva, 2023, 48 perc, gy. Minerva Művelődési Egyesület)
  • Dénes Petra: Szomszédok(Sepsiszentgyörgy, 2023, 24 perc, gy. Budapesti Metropolitan Egyetem)
  • Fábián Andor: Hangszerhúrok, sorsfonalak(Székelyudvarhely, 2022, 41 perc, független produkció)
  • László Barna: A tűz és víz útján(Székelyudvarhely, 2023, 25 perc, gy. Picture Lock Coproduction)
  • Simó Boglárka: Albert vágya(Székelyudvarhely, 2023, 21 perc, gy. BBTE Magyar Film és Média Intézet)
  • Szatmári Loretta: Preludiu(Nagyvárad, 2023, 9 perc, gy. Sapientia EMTE Média Tanszék)
  • Székely Péter: Street-Legal(Temesvár, 2023, 16 perc, gy. BBTE Magyar Film és Média Intézet)

A fenti linkekre kattintva tehát megnézhetőek az idei mezőny rövid dokumentumfilmjei, és ugyanitt lehet szavazni a legjobbnak ítélt alkotásra. A közönségdíj értéke 1000 lej.

A szekció szakmai zsűrije idén Gergely Zsuzsa kulturális újságíró, szerkesztő, Váró Kata Anna filmesztéta, film-és színházkritikus, egyetemi oktató, és Vízkelety Márton szabaúszó operatőr, rendező.

A Filmtettfeszt szakmai zsűrije egy 1 millió forintos fődíj és egy trófea sorsáról dönt. Ünnepélyes eredményhirdetésre szombaton, október 7-én, a kolozsvári Győzelem moziban kerül sor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?