banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Hét dokumentumfilm került be a Filmtettfeszt idei versenyprogramjába

Hét dokumentumfilm került be idén a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle versenyprogramjába, a Filmgaloppba – közölték a szervezők.

A Filmtettfeszt versenyszekciójának célja évről évre változatlan: fiatal, erdélyi magyar tehetségek felkutatása, friss alkotásaik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt. A Filmgalopp kétévente váltogatja a versenyfilmek műfaját, az idén a dokumentumfilmeken a sor.

A versenybe került hét alkotás között hagyományos értelemben vett portréfilmből van a legtöbb. A beválogatott munkát között van Szigeti Szenner Szilárd Gyuri, Simó Boglárka Árva csillagok, Medve Ferenc Beeing a Bee, Dózsa Endre Előhívás, László József Inside Places, László Barna Isteni kéz és Visky Sámuel Zeit der Zwillinge című dokumentumfilmje. Ezeket a 21. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle műsorában október 6. és 10. között lehet majd megnézni több erdélyi városban.

A 7. Filmgalopp fődíja idén is egymillió forint (14 200 lej) a magyarországi Nemzeti Filmintézet jóvoltából, a díj sorsáról szakmai zsűri dönt. A zsűri tagja Nagy Viktor Oszkár filmrendező, forgatókönyvíró, Kollarik Tamás filmes szakember, valamint Ferenczi Szilárd filmtörténész.

A közönség is szavazhat kedvenc versenyfilmjére a mozis vetítések végén, a fesztivál helyszínein, de az alkotások október 6. és 8. között elérhetőek lesznek a Filmtettfeszt.ro oldalon is, ahol szintén lehet szavazni. A legnépszerűbb film elnyeri a Filmgalopp közönségdíját, amelynek értéke 1000 lej. A díjakat a fesztivál központi helyszínén, a kolozsvári Győzelem Moziban adják át október 9-én.

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?