Kisjátékfilmek és animációk nevezését várják a 7. Filmgalopp szervezői

A Filmtett Egyesület meghirdetette a 22. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle keretében szervezett erdélyi magyar filmes versenyének idei kiadását, amelyre ezúttal kisjátékfilmeket és animációkat várnak, olvasható a Filmtett.ro-n.

Mint írják, a verseny célja ezúttal is fiatal, erdélyi, magyar tehetségek felkutatása, filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt, elbírálásuk egy szakmai zsűri által. Nevezni olyan, 2020. január 1-je óta elkészült fikciós (élőszereplős vagy animált) alkotásokat lehet, amelyek stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer) nagyrészt erdélyi alkotók, a filmek javarészben erdélyi helyszíneken készültek, javarészben magyar nyelven.

A Filmgalopp versenye a 22. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle helyszínein, október 5. és 8. között zajlik. A jelentkezés határideje: 2022. augusztus 7., vasárnap 23:59. A versenybe válogatott filmek listáját szeptember 1-jén teszik nyilvánossá, a díjkiosztó pedig a fesztivál záróünnepségén, október 8-án lesz Kolozsváron.

A nevezés technikai és egyéb feltételei elérhetőek a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle holnapján.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?