Sikeres magyar napot szerveztek a Fehér megyei Marosújváron

Nagy izgalmak közepette szervezték meg az idei magyar napot szombaton a Fehér megyei kisvárosban, Marosújváron, hiszen a szervezők az esemény előestéjén attól tartottak, hogy a szűnni nem akaró zuhogó eső ellehetetleníti a rendezvényt, esetleg úszómedencévé alakítja a helyszínt.

Végül szombatra minden jóra fordult, a volt református iskola udvarán nem kényszerültek vízipóló bajnokságot szervezni gulyásfőző verseny helyett, ahogyan az egyik szervező tréfásan megjegyezte.

Fotó: Kiss Kinga

A maroknyi marosújvári magyarság számára minden olyan esemény fontos, ahol a közösség tagjai összegyűlhetnek, beszélgethetnek, közösen tervezgethetnek. Magyar napot régóta szerveznek, de mivel a szervezőgárda időközben néhányszor kicserélődött és a rendezvény egy időben gulyásfőző verseny néven futott, nehéz lenne megmondani, hányadik az idei. Néhány éve a Sóváros Egyesület szervezi az eseményt. Kiss Kinga elnök nyilatkozott a Maszolnak.

„Egyik legsikeresebb gulyásfőzéssel egybekötött magyar nap volt, sokan mondták, hogy régóta nem volt ilyen jó a hangulat, környékbeli falvakról is eljöttek hozzánk. Szeretnénk megköszönni a Bethlen Gábor Alapnak, hogy támogatott bennünket, e nélkül nem tudnánk megvalósítani a rendezvényt” – emelte ki az egyesületi elnök.

Fotó: Kiss Kinga

A magyar napon a helybeliek megtekinthették a marosújvári néptáncos gyerekek fejlődését is. Mivel kevesen vannak, a közeli, felvinci Létom Néptánccsoporthoz társultak, velük járnak oktatásra és fellépésekre. A vendégmeghívott fellépő a Miriszló Gyöngye Néptánccsoport volt, a jó hangulatot a magyarlapádi Pirospántlikás Zenekar biztosította.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?