Retrospektív vetítéssorozattal tisztelegnek Tarr Béla előtt Los Angelesben

A Los Angeles-i American Cinematheque hétrészes vetítéssorozat keretében mutatja be Tarr Béla legismertebb műveit június 6. és 10. között.

A Kossuth-díjas magyar filmrendező munkáit a Bleak Week: Cinema of Despair című programban láthatja a közönség. Az egyhetes fesztivál lényege, hogy olyan filmeket mutasson be szerte a világból, amelyek az emberiség legsötétebb oldalát, a történelem legmélyebb pontjait járják körül - olvasható a kulturális szervezet honlapján.Tarr Béla | Fotó: Facebook/Filmvilág

A hétrészes vetítéssorozat, amelyen a magyar filmrendező is részt vesz, június 6-án kezdődik a Werckmeister harmóniák című filmdrámával. Ezt követően A torinói ló, A londoni férfi, a Kárhozat, a Családi tűzfészek, a Szabadgyalog és a Sátántangó című filmeket láthatja a közönség felújított változatban. Az alkotások a Nemzeti Filmintézet filmrestaurálási programjának köszönhetően újultak meg.

A Los Angeles-i American Cinematheque egy független, nonprofit kulturális szervezet, melynek célja a legmaradandóbb filmek bemutatása a világ minden tájáról. Programjain a filmrajongók nemcsak megnézhetik, de meg is vitathatják a legjobb filmeket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?