Film készül a szombaton 70 éves Bölöni Lászlóról

Hónapok óta forog a Kollarik Tamás ötlete alapján készülő életrajzi sport-dokumentumfilm a szombaton hetven esztendős erdélyi magyar labdarúgóról, Bölöni Lászlóról.

A készítők pénteki tájékoztatása szerint a Nemzeti Filmintézet és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával készülő dokumentumfilmet Magyarországon és Romániában is vetítik majd a mozikban, de további országokkal is folynak tárgyalások a forgalmazásról.Bölöni László | Fotó: Agerpres

Bölöni a román és az egyetemes magyar sport egyik legsikeresebb, legnépszerűbb alakja, Puskás Ferenc mellett az egyetlen magyar játékos, aki megnyerte a legrangosabb klubtrófeát, a Bajnokcsapatok Európa Kupáját - a mai Bajnokok Ligája elődjét -, és egyben az első 100-szoros román válogatott labdarúgó. Edzőként Franciaországban, Romániában, Belgiumban a Közel-Keleten és Portugáliában is nagy sikereket ért el. Utóbbi állomáshelyén hallatlanul népszerű a Sporting bajnok és kupagyőztes szakvezetőjeként, mint aki felfedezte és elsőként állította a felnőtt csapatba Cristiano Ronaldót.

A film Bölöni László inspiráló élettörténetét meséli el a futballvilág számos ismert alakja, csapattársak és tanítványok, továbbá barátok, tisztelők, szakértők megszólaltatásával és a főszereplő szavaival - áll a produkció közleményében.

Bölöni László mellett megszólal a filmben többek között több hajdani csapattárs, a BEK-győztes Bukaresti Steaua és a román válogatott játékosai, valamint korábbi magyar válogatott labdarúgók - Kovács Kálmán, Martos Győző és Nyilasi Tibor -, továbbá számos világsztár futballista és a volt tanítványok is, mint például Petr Čech, Axel Witsel vagy Raphaël Varane.

Kapcsolódók

Kimaradt?