Idén tavasszal kezdődik a nagysikerű Jézus-film második részének forgatása

Az már biztosnak tűnik, hogy Jézus szerepében Jim Caviezelt láthatjuk viszont, a többi szereplő kilétét egyelőre homály fedi.

Mel Gibson idén tavasszal kezdi el forgatni 2004-es, A Passió című (The Passion of the Christ) filmjének folytatását, írja a vg.hu. A 67 éves ausztrál színész-rendező korábban többször is beszélt arról, hogy tervben van a második rész is. A Krisztus szenvedése: Feltámadás forgatása a hírek szerint 2023 tavaszán indul el.Jelenet A Passió című filmből |Fotó: Facebook/The Passion of the Christ

A Newsmax értesülései szerint Jim Caviezel visszatér Jézus szerepében. A Passió világszerte 612 millió dollárt hozott a konyhára, miközben igen alacsony költségvetésből, mindössze 30 millió dollárból készült. Ez lett a valaha volt legtöbb bevételt hozó R-kategóriás (azaz gyermekek számára nem ajánlott tartalomként megjelölt) film az Amerikai Egyesül Államokban.

Habár a film pénzügyileg hatalmas siker volt, Mel Gibson és csapata a számos negatív kritikát is kapott miatta. Ezek egy része a túlzott erőszak miatt bírálta az alkotást, míg mások azt állították, hogy a film túl drámaian eltért a forgatókönyv alapjául szolgáló bibliai történettől. 
Egyes nézők antiszemitizmussal is megvádolták a művet.

Hivatalos források egyelőre nem erősítették meg azt, hogy a 2004-es film sztárjai, azaz a Jézust alakító Jim Caviezel és Mária Magdolnát játszó Monica Bellucci visszatérnek-e a szerepükbe. Azt sem lehet még tudni, hogy szerepelni fog-e benne a romániai színjátszás nagyasszonya, Maia Morgenstern, aki az első részben Jézus anyját, Máriát alakította.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?