banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Prima díjat kap a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában veheti át a Prima díjat a Szentegyházi Gyermekfilharmónia (Fili) – közölte szerdán a Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma.  

Rekordszámú jelölés érkezett a Prima Primissima díjra. Idén több mint 900 jelölés közül választották ki azt a 30 művészt, sportolót, újságírót, oktatót és tudóst, akik közül tízen vehetik át a Prima Primissimákat, húszan a Primákat megillető elismerést december 6-án a Művészetek Palotájában.

A 2003-ban alapított díj célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség szellemi eredményeit, elősegítse a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlődését egy hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében - közölte az OTP Bank és a Prima Primissima Alapítvány az MTI-vel.

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában Prima díjat vehet át az idén 42 éves Szentegyházi Gyermekfilharmónia, amelyet Haáz Sándor zenetanár alapított. A gyermekkórusból és ifjúsági szimfonikus zenekarból álló együttes létszáma azóta is csak felülről haladta meg a 140 főt.

Az elismerést tíz kategóriában ítélik oda. A díjat gondozó alapítványhoz érkező jelölésekből minden évben kategóriánként három, összesen 30 nevet választ ki a hattagú kuratórium. Ők már biztosan Prima díjat kapnak, majd az év végi gálán derül ki, hogy közülük kik lesznek a legjobbak a legjobbak között, vagyis a Prima Primissima díjasok.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?