banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Különdíjat kapott a Csiky Gergely Állami Magyar Színház az eSzínház Fesztiválon

A Papageno - a magyarországi kulturális élet egyik legnépszerűbb online platformjának különdíját érdemelte ki a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a 2024-es eSzínház Fesztivál online seregszemléjén.

Az eSzínház platformot az Alapítvány a Magyar Színházakért fejlesztette és hozta létre a színházi szakma aktív bevonásával. Az online színház célja, hogy a nézők korlátok nélkül élvezhessék az előadásokat a világ minden táján, másrészről a bevételekből elsősorban színházakat és alkotókat támogatják.

Forrás: Csiky Gergely Állami Magyar Színház Facebook-oldala

Szeptember 20-29. között az eSzínház Fesztivál platformján tekinthették meg a nézők a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Az ember, aki csak azt tudta mondani, amit olvasott című, 2021-ben készült előadásának filmes adaptációját, amely a lelkiismeretről szól, a valóság érzékelését vizsgálja. Adrian Sitaru rendezőnek leleményes eszközökkel sikerült megteremtenie a színház és a mozi egyidejű élményét: a román újhullám meghatározó rendezője számos nemzetközi díjat nyert a fizikai és a fiktív valóság közti határokat megkérdőjelező munkáival, ezzel a produkcióval továbblépett: a nézőt a színészek közvetlen érzékelésének valóságától fosztja meg, elmosva a színház és a film közti határvonalat – olvasható a teátrum közleményében. 

Az elismerés a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház megbecsülését hangsúlyozza, kiemelve a színház jelentőségét a nemzetközi magyar nyelvű színházi palettán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?