Pénteken kezdődik a Marosvásárhelyi Utcazene Fesztivál

Idén is megtölti a város utcáit zenével, művészettel, artistákkal, varázslattal és sok-sok csillogó szempárral a Marosvásárhelyi Utcazene Fesztivál szeptember 2. és 4. között. Sajtóközleményükben a szervezők azt ígérik, hogy a hazai és nemzetközi utcazenészek ritmusaival keltik életre a város utcáit és tereit.  

A háromnapos rendezvény öt különböző helyszínen zajlik: többek között a Bolyai utcában, a Színház téren, az Enescu utcában, a Rákóczi-lépcsőn, illetve a vársétányon, ahol az érdeklődők különböző street foodokat is kóstolhatnak.

Fotó forrása: az esemény Facebook-oldala

A Marosvásárhelyi Utcazene Fesztiválra közel száz programmal készülnek a szervezők: a hazai fellépők mellett több mint 10 nemzetközi művész előadását tekinthetik meg az érdeklődők. Marosvásárhelyre látogat többek között a japán Heromacro duó, az olasz Pyróvaghi, Murray Mollow Írországból, de idén is itt lesz a tavaly nagy sikert arató, mozgó zongorán játszó Piano Man is. Fellép még a marosvásárhelyi Népművészeti Iskola több oktatója: Kiss Lajos gitártanár és Kóbori Andrea énektanár, de a városban zenél majd Ștefan Trubadur és Estrella Gomez is.

A fesztivál nevét is meghatározó street music mellett több országból érkeznek zsonglőrök, artisták, bűvészek és olyan street art művészek, akik a központi helyszínek mellett a kissé megfakult felületeket is új élettel töltik meg.

A fesztivál idén is ingyenes, sem jegyre, sem előzetes regisztrációra nincs szükség ahhoz, hogy a kültéri helyszíneken zajló eseményeken részt vehessenek a fesztiválozók.

A Marosvásárhelyi Utcazene Fesztivál alatt, péntektől vasárnap estig forgalomkorlátozások is érvénybe lépnek. Erről, illetve a fellépők teljes listájáról a fesztivál weboldalán és Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?