Pavarotti és a Három Tenor karmestere tart előadást Csíkszeredában

Ács János világhírű karmester, miután évtizedeken át egy kontinens legrangosabb operaházaiban, koncerttermeiben stadionkoncertjein világsztárokkal lépett fel, április 23-án, vasárnap 19.30 órakor a csíksomlyói kegytemplomban lép fel Pünkösdi meditáció című, az egyházi zene és oratórium remekműveiből összeállított műsorával.

Az Olaszországban élő, magyar származású karmester Pavarotti és a „Három Tenor” koncertjeinek állandó karmestereként szerzett világhírnevet, éveken át zeneigazgatója volt a Colorado Operának, majd a Pretoria Operának. Az Egyesült Államoktól Olaszországig, Dél-Afrikától Kínáig dirigálta Bellini és Puccini valamennyi operáját és a legnagyobb Verdi-műveket. Pavarotti, Carreras, Domingo mellett korunk olyan nagy énekeseivel dolgozott együtt, mint Samuel Ramey, Raina Kabaivanska, Giuseppe Giacomini, de még Aretha Franklinnal is fellépett a New Yorki Metropolitanben.

Repertoárján több mint 150 opera és zenekari mű szerepel. Szakmai körökben az olasz operajátszás legnagyobb szakértőjének tartják. Nemzetközi karrierjét néhány éve abbahagyta, hátralévő éveit a fiatal operaénekesek fejlődésének szenteli, a szakrális zene elkötelezettjeként gyakran lép fel templomi hangversenyeken.

A csíkszeredai zenerajongók a csíksomlyói kegytemplomban találkozhatnak vele, ahol Pünkösdi meditáció címmel, Ács, Bach, Bizet, Gounod, Kodály, Mendelssohn, Schubert, Stradella és Verdi egyházzenei műveiből összeállított mintegy 80 perces műsorát, Giuseppe Gerardi (tenor), Kuczmog Klaudia (szoprán) és Antoni Norbert (bariton) énekművészek közreműködésével adja elő zongorán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?