„Összeköt, ami összehoz” mottóval indul a kézdivásárhelyi EMPTY fesztivál

Sokszínű programsorozattal készült az idei EMPTY Fesztivál szervezőcsapata, helyszínéül a kézdivásárhelyi Fortyogófürdő szolgál augusztus 20–22. között. Az EMPTY Fesztiválnak a fiatal korosztály az elsődleges célcsoportja, akiknek lehetőségük lesz tanulni, aktívan kikapcsolódni és szórakozni is.  

A szervezők az idősebb korosztályra is gondoltak, őket szeretnénk bevonzani a fesztiválra többek között a Pittyes2es és Gyufa produkcióval, valamint a vasárnapi retró partyval is. Mindezek mellett az idősebb korosztályt maga Fortyogófürdő is vonzza. A szervezők igyekeztek minél színesebb programot összerakni, hogy mindenki megtalálja a számára érdekeset.

Erős Rudolf, a MIK egyesület elnöke, a fesztivál főszervezője elmondta: az előkészületek még mindig folyamatban vannak, épp most állítják fel a mainstream sátrat a helyszínen. A fesztiválon közel 250 önkéntessel dolgoznak együtt, és remélik, hogy ez a szám csak növekszik a fesztivál, illetve a jövő év folyamán. Az előkészületek gördülékenyen zajlanak köszönhetően az önkénteseknek, akik szívvel-lélekkel dolgoznak.

Már dolgoznak a terep előkészítésén | Fotó: Empty Fesztivál/Facebook

,,A fesztivál fő célja – amit az idei mottó is tükröz – összerázni a fiatalokat. Szeretnénk a helyi és környezőbeli fiatalokat megszólítani, ennek köszönhetően értékes kapcsolatok és barátságok is kialakulhatnak. Ezért is dolgozunk több száz önkéntessel, akik Kovászna megye különböző térségeiből utaztak hozzánk. Továbbá a másik célunk az az, hogy a kényszerhelyzet után egy kissé felszabaduljanak a fiatalok és az idősebb korosztály is, ezért toltuk ki a fesztivál programját is hajnali órákra” – fejtette ki Erős Rudolf.

A fesztiválozóknak lehetőségük lesz kipróbálni a hőlégballonozást, a kézdivásárhelyi 34. számú Gábor Áron Cserkész Csapata pedig különböző érdekes és kikapcsolódást garantáló programokkal és játékokkal várja az odalátogatókat. A Mikes Kelemen Ifjai tehetségkutatót szerveznek, az Almás Községi Ifjúsági Szervezet számítástechnika témájú műhelyfoglalkozást szervez az érdeklődők számára, de a helyi politikummal is tart előadásokat különböző témákban.

„Személy szerint a fesztiváltól azt várom el, hogy összehozza és felszabadítsa a kézdiszéki és környékbeli ifjúságot a nehéz kényszeridőszak után. A szervezői csapattal együtt remélem, hogy élményekben gazdag fesztivál lesz az idei EMPTY és, hogy nagyon sok érdeklődőt fog bevonzani idén is” – tette hozzá Erős.

A szervező csapat munkáját Kis Levente (Béka), Kovászna Megye Tanácsa, Kézdivásárhely Önkormányzata, a Barbi Pizzázó, illetve számos helyi cégvezető és önkormányzati elöljáró segítette.

A részletes program ide kattintva érhető el.

Kapcsolódók

Kimaradt?