Elérhető az Őszi Sokadalom összesített programja

Elérhető a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom összesített programja a rendezvény hivatalos honlapján. Csütörtöktől vasárnapig a hagyományos kézműves- és őszi vásár, illetve a színpadi koncertek mellett, számos kísérőrendezvény lesz a város főterén, például REFO 500 sátor, utcazene, valamint Borudvar, közölték a szervezők.

A kézdivásárhelyi Városi Színház az Őszi Sokadalom keretében újra játssza Ketten a neten című előadását Kolcsár József rendezésében. Az előadásra csütörtökön 19 órától kerül sor a Vigadó Művelődési Ház nagytermében, jegyeket 10 (diák és nyugdíjas) és 15 (felnőtt) lejes áron a közönségkapcsolati irodában lehet megvásárolni.

REFO 500 sátor

A Kézdivásárhelyi Református Egyházközség és az egyházközség ifjúsági csoportja (KézdIKE) a REFO 500 sátorba várja a lelki feltöltődésre vágyókat, a református templom előtti téren. Pénteken 11 órától hangoló áhítattal indul a sátor programja, 14 és 18 óra között pedig láthatatlan színházra kerül sor, melynek keretében különleges lelki élményben lehet részük a résztvevőknek. A bekötött szemmel zajló előadáson a csend, a hangok, az érintések, a belső átélés kerül előtérbe. Szombaton szintén áhítattal kezdődik a nap 11 órától, majd 12 órától Marosán Csaba, kolozsvári színművész mutatja be Luther – Asztali beszélgetések című előadását, melyet ismét láthatatlan színház követ. Vasárnap 11 órától újkenyér vasárnapi istentiszteletre kerül sor a református templomban, majd 13 órától közös éneklés a Református Kollégium ifjúsági zenekarával, végül 15 órától nyílt IKE alkalom zárja a REFO 500 sátor programját, melynek témája Családias otthon, otthonos egyház.

Mindemellett állandó tevékenységekkel is készülnek a szervezők, lehet majd egyházi kiadványokat vásárolni, lesz ima sátor, ahol lehetőség lesz az elcsendesedésre, imádságra, valamint személyes beszélgetésekre, kérdésfelvetésekre is lesz alkalom.

Utcazene

Nyolc különböző fellépő gondoskodik idén a hagyományos termék- és őszi vásár zenei aláfestéséről. A helyi és erdélyi zenekarok a Vigadó előtti téren lépnek majd a közönség elé. Szombaton az Old Rip’s RT csap elsőként a húrok közé, 15 órától, őket követi sorban a Dark Soul Brothers, az Amnézia, a Youngsters, a BadClinton, illetve Veress Hunor és zenekara. Vasárnap a Youngsters kezdi az utcazenélést 15 órától, majd az Amnézia, Demeter Elemér és Kudelász Gyöngyi, a BadClinton, a White Betty, az Old Rip’s RT és a Dark Soul Brothers szórakoztatja a vásári forgatag résztvevőit.

Borudvar

Ahogy az előző években megszokhattuk, idén is igényes népzenei és néptánc műsorral várja az érdeklődőket a Borudvar. Szerdán 19 órától W-Session nyitja az itt szervezett programokat, melyen GRID biztosítja a talpalávalót. Csütörtökön 20 órától Demeter Elemér új zenekara, a DE Újratervezés szórakoztatja a közönséget, majd a magyarországi Makám együttes lép színpadra 22 órától. Pénteken 19 órától az Antanténusz Néptánccsoport műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. Vasárnap 20 órától a Perkő Néptáncegyüttes műsora lesz látható, majd 23 órától Pribojszki Mátyás zárja a Borudvar fellépőinek sorát.

MI vagyunk a TÉRen

A Háromszéki Közösségi Alapítvány MI vagyunk a TÉRen címmel közösségi akciót szervez az Őszi Sokadalom alatt. A helyi értékekért kampány keretében sorra kerülő program augusztus 27-én, 13 és 15 óra között zajlik a Vigadó előtti téren.13 és 14 óra között gyermekrajzversenyre várják a legkisebbeket, melynek témája: MI vagyunk. 14 órától a MiniSnaps gyermekkórus zenés előadására kerül sor, 14.30-tól díjazzák a rajzverseny nyertesét, majd a zenekar és kórus előadja a kampánydalt. 15 órától a kampánydal közös éneklésével zárul a közösségi esemény.

Kapcsolódók

Kimaradt?