Színes programot kínál az Őszi Sokadalom Kézdivásárhelyen

Mozgalmas lesz a hétvége Kézdivásárhelyen, az Őszi Sokadalom idén is megmozgatja a város apraja-nagyját. A városünnep keretében minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző programot, hiszen a koncertek mellett gyerekváros, borudvar, utcazene, színház, ifjúsági programok és főzőverseny színesíti a kínálatot.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is gyermekvárossá változik a főtéri park egy része. A városnapok szervezői a Gyulafehérvári Caritas-al együttműködésben idén is változatos programokat készítettek elő a legkisebbek számára. A Csíkos, pöttyös, kockás gyermekek terén 15 számos ügyességi játék és 9-10 kreatív műhely keretében tehetik próbára magukat a gyerkőcök. A gyermekváros augusztus 26-án, pénteken 15 órától nyitja meg kapuit, augusztus 27-én, szombaton és augusztus 28-án, vasárnap pedig 11 és 14, illetve 15 és 18 óra között várja az aktív kikapcsolódásra vágyó gyerekeket.

A Borudvarban augusztus 25-én, csütörtökön 20 órától a tokaji Zombory pincészet borait kóstolhatják meg az érdeklődők, 21 órától pedig a budapesti Four Bones Quartet lép színpadra. Augusztus 26-án, pénteken 18 órától a Mozsika népzene és néptánc gyermekgálára kerül sor, 20 órától pedig táncházba várja az érdeklődőket az Antanténusz Egyesület, zenél a Heveder zenekar. Augusztus 27-én, szombaton 19 órától Pajzán meseestre kerül sor, augusztus 28-án, vasárnap 20 órától pedig a Perkő Néptáncegyüttes produkciója zárja a Borudvar programjait.

A vásári forgatag hangulatát idén is utcazene színesíti a Vigadó előtti téren. Fellép a sepsiszentgyörgyi Domination, a Thugman és a MaSkarák, illetve a Sepsi Kamarazenekar Vonósnégyese, a marosvásárhelyi Bronx zenekar, de nem hiányozhatnak a helyi tehetségek sem, a The Crazy Plumbers, az Ego Sum, illetve Demeter Elemér és Kudelász Gyöngyvér. A felhozatalhoz csatlakozik egy angol zenész is, Eddy Allen az Egyesült Királyságból jön az Õszi Sokadalomra.

A kézdivásárhelyi Városi Színház az Őszi Sokadalom keretében mutatja be a Skandináv lottó című stúdió előadását Kolcsár József rendezésében. A bemutatóra augusztus 25-én, 19 órától kerül sor a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ) ifjúsági teret rendez be a főtéri parkban. Augusztus 26-án, 13 órától társasjátékok, karaoké, becsületkönyv sarok és óriás sakk várja a fiatalokat, 16 órától az ifjúsági tér megnyitójára kerül sor, melyet a Neked mi a kézdivásárhelyi történeted? című irodalmi pályázat eredményhirdetése és kiállításmegnyitója követ. Augusztus 28-án, 13 órától vizeslufi játékon lehet részt venni, 14 és 17 óra között pedig a Zöld Nap Egyesület szervezésében a Nézz szét című csapatjátékban lehet részt venni, illetve egyéb zöld játékokat is ki lehet kipróbálni.

Idén sem maradhat el a már hagyományossá vált Pityókafesztivál. A hetedik kiadásához érkezett rendezvény ezúttal is a Molnár Józsiás parkban kap helyet, augusztus 27-én, szombaton 9 és 17 óra között.

A nagyszínpadon az Omega Együttes, Keresztes Ildikó és zenekara, Homonyik Sándor és zenekara, Ganxsta Zolee és a Kartel, a No Sugar, a Metropolis, a Black Velvet, az Open Stage, valamint László Attila koncerteznek, az Urbanizé Gardenben pedig a lemezlovasoké a terep, ott vendég lesz Gojira & Planet H, Mano & Azteca, Shiver, Dubgrade és Jumbo.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?