„Értéket szüretelnek” az Őszi Sokadalmon Kézdivásárhelyen

Elkezdődött az idei kézdivásárhelyi városünnep, az Őszi Sokadalom, amelynek jelszava az „értékszüret”.

Tizenkét helyszínen zajlanak a színes és változatos  programok, így a hosszú hétvégén lesznek koncertek, civil sétány, ifjúsági udvar, gyerekprogramok,vidámpark, Urbanizé-sátor, Borudvar szüreti hangulattal és természetesen a hagyományos termék- és őszi vásár, valamint az elmaradhatatlan lacikonyhák. Az idei rendezvény újdonsága, hogy két helyszínen is lesz utcazene a Vigadó és a Borudvar bejárata előtt.

A kézdivásárhelyi Borudvarban már hétfőn este elkezdődött a sokadalmi programsorozat, az igényes jazz muzsika kedvelői a budapesti Papajazz koncertjén szórakozhattak, kedden a közkedvelt helyi zenekar, az Ego Sum Band saját szerzeményeit játszotta. Szerdán este a háromszéki rockabilly-zenekar, a The Crazy Plumbers tartott albumbemutató koncertet. Ma este 9 órakor pedig a Budapest Ragtime Band koncertezik.

A Vigadó Művelődési Ház is változatos programkínálattal várja az érdeklődőket. Ma 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében kerül sor a Városi Színház díszbemutatójára „A dolgokról egy földi szellemnek”címmel. A darab rendezője Kolcsár József, közreműködik a Mácsafej zenekar, amely Fekete Vince megzenésített verseit adja elő, illetve Kolcsár József Szilágyi Domokos verseiket szaval.

Az idei kézdivásárhelyi koncertkínálat is színes: a Punnany Massif, Bródy János és a Șuie Paparude egyaránt megtalálható az idei programban. Pénteken az első nagyszínpadi fellépő a gyulai Dirty Slippers zenekar, de a helybéli László Attila, illetve a Republic is színpadra áll. Szombaton a Punnany Massif és a Zanzibár koncertezik. A hosszú hétvége záróakkordja a Kormorán együttes koncertje lesz, azelőtt Bródy János lép színpadra.

A Vigadó melletti udvartérben kap helyet az Urbanizé Garden, ahol pénteken a sepsiszentgyörgyi sZempöl Offchestra, szombaton pedig a közkedvelt hazai zenekar, a Șuie Paparude pörgeti fel a hangulatot.

A háromnapos városünnep programja itt tanulmányozható.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?