banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Bővülő gyerekprogramok, még több utcazene az Őszi Sokadalmon

Idén is lerakják Zsibvásárhely alapjait Kézdivásárhely főterén, az Őszi Sokadalom keretében, a vásári hangulat a bővülő utcazenével lesz teljes. Az ezekkel kapcsolatos tudnivalókról számolt be kedd délelőtt, sajtótájékoztató keretében Ménessy Kinga főszervező, Hubbes Kinga, a Gyulafehérvári Caritas Kovászna megyei képviselője és Tofán Levente fotós, az utcazene felelőse.

A tavalyi mintát követve idén is megszervezésre kerül a Zsibvásárhely, vagyis a gyereket megszólító foglalkozás, a város főterén. A kicsik különböző játékok és próbák keretében bizonyíthatják ügyességüket, rátermettségüket, jó teljesítményükért pedig Macskaköveket kapnak jutalmul, amelyeket aztán felhasználhatnak további játékok során. Újdonság, hogy a céhmesterek bőrébe is belebújhatnak a kicsik, ugyanis lehetőség lesz kipróbálni különböző hagyományos mesterségeket. Változás a tavalyhoz képest, hogy a tevékenység vezetését a Gyulafehérvári Caritas vállalta magára, több mint 50 önkéntes bevonásával. „Fontosnak tartom leszögezni, hogy a Székölykök szervezőivel – akik tavaly lerakták Zsibvásárhely alapköveit – továbbra is együttműködünk, de családi okok miatt nélkülöznünk kell Szabó Melinda és Gáspár Csongor személyét. A szervezésben azonban teljes körű asszisztenciát biztosítanak a Caritasos önkénteseknek” – szögezte le Ménessy Kinga.

A cél azonban idén is ugyanaz: minden gyerek számára elérhető szórakozási lehetőséget kívánnak teremteni a szervezők. Hubbes Kinga elmondta, a szülőkre is gondoltak: amíg a gyerekek játszanak, a felnőtteket a Caritas Kávézóba várják, ahol a szervezet tevékenységébe kaphatnak betekintést az érdeklődők. A harmadik nap végén a Caritas 25 éves születésnapját is megünneplik.

Tovább bővül idén az utcazene kínálat is, Tofán Levente szervező tájékoztatója szerint egyszerre két helyszínen szórakoztatják majd a vásári tömeget a helyi és erdélyi zenekarok. A már megszokott Vigadó előtti helyszín mellett, a Jazz Café előtt is élő zene szól majd. Szombaton 11, vasárnap pedig 12 órától kezdődik az esemény, ahol fellép a kolozsvári Indie Folker, a marosvásárhelyi The Pinwheels, a temesvári Grave for Sale, a sepsiszentgyörgyi Spontán zenekar, ugyanakkor nem maradhatnak el a helyi tehetségek sem: zenél az Ego Sum, Veress Hunor és bandája, illetve a The Crazy Plumbers.

Utóbbiak lemezbemutató koncertje nyitja meg a városnapokat, augusztus 26-án, 21 órától a Borudvarban.

 

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kimaradt?