Négy nap, öt helyszín, több mint 60 kortárs szerző – Elérhető a 13. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét teljes programja

Június 27–30. között olyan kortárs szerzők érkeznek a kincses városban, mint A kockásfülű nyúl írója, a bestseller Jomsviking-sorozat norvég szerzője, vagy A Magyar című új kötetét bemutató magyarországi sztár pszichiáter.

Közel 50 kiadó könyvkínálatával és több mint 60 kortárs szerzővel veszi kezdetét a 13. Kolozsvári Ünnep Könyvhét. Az idei rendezvény díszmeghívottjai Kemény István és a norvég Bjørn Andreas Bull-Hansen. A József Attila-díjas magyar költővel pénteken 20 órától, míg a Jomsviking-sorozat szerzőjével szombaton 20 órától találkozhatnak az érdeklődők a Bánffy-palota udvarán felállított színpadon.

Forrás: Kolozsvári Ünnepi Könyvhét Facebook-oldala

Az idén 80. életévét betöltő Kenéz Ferenc író-olvasó találkozóra érkezik Kolozsvárra, Koltai Róbert színművész és Gaál Ildikó rendező Koltai 80 – Filmeskönyv című kiadványukat mutatják be. Fiala Borcsa a WMN.hu online magazin főszerkesztője gyerek-, ifjúsági- és felnőtteknek szóló könyveivel érkezik, de az egyik legtermékenyebb kortárs magyar regényíró, Fábián Janka is meglátogatja erdélyi olvasóit.

Itt lesz még Láng Zsolt Az emberek meséje című új regényével, Győrffy Ákos költő A csönd körei című új kötetével, Nyáry Krisztián Így ettek ők - Magyar írók és ételeik gasztro-irodalmi kiadványával, Cserna-Szabó András pedig Az utolsó magyarok című novelláskötetét mutatja be Kolozsváron.

Forrás: Libri

Visky András legújabb, A test történetei című drámakötete a Poket sorozat 73. részeként jelent meg. A kötet bemutatása során a műből Vecsei H. Miklós olvas fel részleteket. A színművész szombaton 18 órától Tempfli Erik közreműködésével Mondjad, Atikám! című József Attila műsorát is bemutatja a Bánffy-palota udvarán.

A pszichológiai témájú könyvek iránt érdeklődők is széles kínálatból válogathatnak, Csernus Imre, Tari Annamária, Kádár Annamária, Labancz Dániel és Orosz Ildikó, Nagy-Mezei Beáta és Barabási-Geréb Mária pszichológiai, önismereti, nevelési témákkal színesítik a programot.

Ahogy mindig, a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét kiemelt figyelmet fordít az ifjú olvasókra is. A fiatalabb (és nem csak) korosztályhoz többek között Marék Veronika, Pásztohy Panka, Kiss Judit Ágnes, és Kertész Erzsi érkezik, míg Szalóki Ági és Varró Dani zenés műsorral készül számukra.

A fenti programok mellett lesz diavetítés, mesefoglalkozások, bábszínházi előadás és kreatív rajzműhely Dániel Andrással, a Kuflik szerzőjével.

Forrás: Kolozsvári Ünnepi Könyvhét Facebook-oldala

Csütörtök este Ferenczi György Petőfi koncertjére várják az érdeklődőket, pénteken 17 órától Térey-emlékkoncertet ad Prieger Zsolt és Magyar Bori Kaddis Térey Jánosért címmel, vasárnap 13 órától pedig a Transylvanian Bú Boys Jack Cole dalaiból című lírai koncertjét hallgathatják meg Kovács András Ferenc verseiből.

A 13. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét teljes programját itt böngészhetik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?