„Mini-filmgyár” Parajdon: elkezdődött a Filmtett 18. alkotótábora

18. alkalommal szervezi meg nyári filmalkotó táborát a Filmtett Egyesület. A Filmtett Workshop hétfőn kezdődött és jövő péntekig, július 23-áig tart, helyszíne – a műhely történetében először – Parajd, derül ki a szervezők közleményéből.

A tábor bázisa az Urbán Andor Református Konferencia és Üdülő Központ. Az ide érkezett 18-30 éves, erdélyi, magyarországi, felvidéki és vajdasági fiatalok, nyolc szakmai csoportra oszolva indítják a műhelyt. A forgatókönyvíró-rendező, az animációs, a rendezőasszisztensi, az operatőr-, vágó-, hangmérnöki, gyártásvezető-produceri, valamint a színészcsoport tevékenységét neves magyar filmes szakemberek mentorálják: Szilágyi Zsófia és Hajdu Szabolcs forgatókönyvíró-rendező, Bertóti Attila és Vácz Péter animációs filmes, Pálos György és Bántó Csaba operatőr, Kornis Anna vágó, Boros Melinda gyártásvezető, producer, illetve új a tábor mentorai között ifj. Bednárik László Samu rendezőasszisztens és Juhász Róbert hangmester.Mini-pitchfórummal indult a munka kedd délelőtt | fotó: Jakab-Benke Nándor

Szerdán a csapat szerkezete „mini-filmgyárrá” alakul át: stábok állnak össze, amelyek a rendezőcsoport tagjai által megálmodott filmterveket fogják leforgatni (a forgatások a hét második felében indulnak), majd utómunkázni, hogy végül a július 22. esti bemutatón közösen örülhessenek tanulásuk és alkotómunkájuk eredményének.

A Filmtett Workshop nagyon intenzív alkotómunkája során erős kapcsolati háló alakul ki a fiatalok között, akik közül később is sokan dolgoznak majd együtt, de az előző évek tapasztalatai alapján az is előfordul, hogy tábori mentoruk később is segíti a pályájuk alakulását. A filmek jó része hazai és nemzetközi fesztiválokon is versenybe kerül, és nem ritka az sem, hogy díjat szerezzenek.

A Filmtett Workshoppal kapcsolatos információk elérhetőek az alkotótábor honlapján, a korábbi filmek fesztiválszereplései itt olvashatók, az idén részt vevő fiatalok listája itt, mentoraiké itt elérhető. Rövidebb ideig a tábor vendége Durst György producer, a Fimtett Workshop egyik alapítója, Berkes Juli filmproducer, Bart Stephan, a Netflix egyik producere, valamint Marina Hughes ír producer, akik egy-egy délutáni mesterkurzusra várják majd a táborlakókat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?