Folytatódik a Kétkerekű suli program Hargita megyében

Folytatódik Hargita megyében a magyarországi mintára elindított Kétkerekű suli elnevezésű program, amelynek keretében diákokat a biztonságos közlekedésre, a balesetek megelőzésére oktatják játékos, interaktív formában. Az első Kétkerekű suli után a diákok közlekedésbiztonsággal kapcsolatos tudása átlagosan húsz százalékkal nőtt.

A Kétkerekű suli preventív közlekedésbiztonsági program 2019 októbere és decembere között zajlott Hargita megyében, akkor 11 iskolából 1185 diák vett részt. A járvány miatt szüneteltették, de szeptemberben folytatják a sikeres programot, amely iránt egyre nagyobb az érdeklődés – hangzott el pénteken, június 18-án, Székelyudvarhelyen a Tamási Áron Gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón.

A próba projektet magyarországi partnerekkel bonyolította le a Hargita Megye Tanácsa létrehozásával és fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesület. Az elméleti oktatás mellett szimulátorokon gyakoroltak a gyerekek, és nagy sikere volt a programnak. Egyre több iskola érdeklődik, egyelőre csak Hargita megyében oktatnak, de szeretnék más megyékre is kiterjeszteni a programot, mondta Simon László, a magyarországi partner, a Safety-Hungary vezetője.

Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A Kétkerekű suli hiánypótló projekt, amely hasznos tudást ad a gyerekeknek, méltatta a programot Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter, aki köszönetet mondott a magyarországi kezdeményezőknek, illetve Hargita Megye Tanácsának, hogy felkarolták és támogatták a projektet.

A magyarországi partnerekkel Bányai Gábor országgyűlési képviselőn keresztül ismerkedtek meg a Hargita megyeiek, számolt be Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki ezúton is köszönetet mondott a támogatásért. Hozzátette: a megyei tanács részéről már egyeztettek a megyei rendőrséggel és a közrendi hatósággal a program kiterjesztése érdekében, illetve a tananyagot román nyelvre is lefordítják, hogy a román anyanyelvű diákoknak is hozzáférhető legyen.

A Tamási Áron Gimnázium diákjai is részt vettek a programban, nagy sikereknek örvendett körükben, ezért csak ajánlani tudják más tanintézeteknek is, mondta Laczkó György igazgató. A járvány miatti szünet után szeptemberben folytatódik a Kétkerekű suli program.

(Címlapkép: Pixabay)

Kapcsolódók

Kimaradt?