Meghirdeti sajtófotó-pályázatát a MÚRE

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete meghirdeti a VI. Brassaï Sajtófotó pályázatot, amelyre romániai magyar és külhoni fotóriporterek, újságírók jelentkezését várják 2020. január 1. – 2021 május 31. között készült alkotásaikkal, továbbá magyarországi vagy a világban másutt élő magyar fotósok Romániában készült, vagy a külhoni magyarok életével foglalkozó képeit.

A Brassóból elszármazott fotóművészről, Brassaïról, eredeti nevén Halász Gyuláról elnevezett pályázatra kategóriánként legtöbb 5-5 egyedi képpel és 3-3 sorozattal vagy képriporttal (utóbbiak esetében maximum 10 felvétel) lehet jelentkezni. A zsűri a sorozatokat megbonthatja, és egyedi fotóként díjazhatja a kiemelt képet.

A pályaműveket az alábbi kategóriában várják:

  1. Hír-, eseményfotó, dokumentarista fotó
  2. Fotóriport
  3. Portréfotó
  4. Szociofotó
  5. Sportfotó

A jelentkezési lapot, az önéletrajzot és a pályaműveket a murefoto@gmail.com címre várják 2021. augusztus 15-ig.

A pályamű a kép címével, készítésének idejével és helyével együtt válik teljessé, sorozat esetében rövid leírás mellékelhető. Egy pályázó – függetlenül attól, hány kategóriában pályázik – csak egy nevezési lapot kell kitöltsön, ehhez mellékelnie kell az önéletrajzát. A nevezés ingyenes. A nevezéssel a pályázó kijelenti, hogy a kép(ek)et ő készítette 2020. január 1. – 2021. május 31. között és rendelkezik a beadott képek eredeti változatával. A kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázati anyagból válogatott kiállítást szervezzen, albumot jelentessen meg. Jelentkezésével a pályázó ehhez beleegyezését adja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A pályázaton manipulált képek nem vehetnek részt. Nem számít manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekció, a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. Manipulációnak számít a képek tartalmának megváltoztatása, képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása egy képhez.

Legalább 2 megapixel felbontású, JPG formátumú képpel lehet pályázni. A maximális fájlméret 10 Mbyte. A képaláírás egyenként maximum 200 leütés lehet szóközökkel együtt, a fotóriportok, képsorozatok bevezető szövege maximum 1200 jel. A zsűri a pályázati feltételektől eltérő pályaműveket kizárhatja.

A pályázattal kapcsolatos további tájékoztatás, valamint visszajelzés a MÚRE Fotópályázat Facebook-csoporton keresztül is igényelhető.

Brassaï-díjban részesül a pályázat legjobb egyedi képe vagy sorozata. A pályázat összdíjazása 2000 lej. A pályázat kiírója partnerek bevonásával különdíjakat adhat ki. Eredményhirdetés 2021. szeptember 18-án, a MÚRE gyergyószárhegyi szakmai tanácskozásán lesz.

(Címlapfotó: Pexels)

Kapcsolódók

Kimaradt?